Ο Ντιαντί απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και ηγείται της επίθεσης (analysis)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε καλές εποχές της εφημερίδας, θα είχαν χυθεί ήδη τόνοι μελανιού για τον Κλέιτον Ντιαντί και τον… πύργο των κατορθωμάτων που “χτίζει” στις πρωτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ζούμε όμως στην εποχή του ίντερνετ, όπου πολλά πλήκτρα έχουν πατηθείγια τον Σενεγαλέζο μεσοεπιθετικό και θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα εάν συνεχίσει να δίνει… ποδοσφαιρική τροφή με όσα κάνει μέσα στο γήπεδο.

Κάθε χρονιά σε μία ποδοσφαιρική ομάδα αναζητεί το δικό της σημείο αναφοράς. Τον παίκτη του οποίου το όνομα θα ειπωθεί ξανά και ξανά από τα χείλη των οπάδων της. Πέρυσι ήταν ο Λορέν Μορόν. Φέτος η σκυτάλη πηγαίνει για την ώρα σε έναν 18χρονο που ήρθε ως φιλόδοξο πρότζεκτ αλλά ούτε ο πιο αισιόδοξος θα πίστευε ότι θα έχει τέτοιο αντίκτυπο με το πέρα μόλις δύο επίσημων αγώνων. Ούτε ίσως και οι άνθρωποι του ΑΡΗ που επένδυσαν στον παίκτη αλλά περιμένοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Το στοιχείο του απρόβλεπτου και τα εντυπωσιακά νούμερα. 

Ο Ντιαντί θυμίζει σε όλους ότι το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και ότι μπορεί να γεννήσει ήρωες από εκεί που δεν το περιμένεις. Ποδοσφαιρικές ιστορίες όπως αυτή του Αφρικανού, η οποία ξεκινάει στην Ευρώπη με τους καλύτερους οιωνούς για αυτόν, μέσα από επιδόσεις που ευνοούν αγωνιστικά τον ΑΡΗ.

Πέρα από απρόβλεπτη παρουσία, ο Ντιαντί καταφέρνει να είναι και απρόβλεπτος στο παιχνίδι του λόγω των χαρακτηριστικών του. Ταχυδυναμικός, με έκρηξη, τεχνική και το απρόβλεπτο των κινήσεών του που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Πανσερραϊκού.

Ο αγώνας στις Σέρρες ήταν το βήμα παραπάνω από την εμφάνιση ως αλλαγή στο Περιστέρι. Είναι όμως ο συνδυασμός των αριθμών του σε αυτά τα δύο ματς που εντυπωσιάζει περισσότερο.

-Τέσσερις τελικές και 3,2 σουτ ανά 90λεπτο, 1η θέση

– Τέσσερις δημιουργημένες ευκαιρίες, 1η θέση

– 4,1 επιτυχημένες ντρίμπλες ανά 90λεπτο, 1η θέση

– Οκτώ επαφές με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, 2η θέση (1ος ο Σαβέριο με 10).

Το heatmap του Ντιαντί τις δύο πρώτες αγωνιστικές – Πηγή: sofascore.com

Εντυπωσιακοί αριθμοί για έναν 18χρονο που ηγείται αυτή τη στιγμή της γραμμής κρούσης του ΑΡΗ και το μόνο που του λείπει είναι το γκολ… Δεν θα αργήσει όμως. Το πέτυχε στις Σέρρες και ακυρώθηκε, χαμογελώντας σαν μικρό παιδί για λίγα δευτερόλεπτα με την αίσθηση της επαφής με τα δίχτυα.

Θρασύς… μόνο στο γήπεδο

Το ποδοσφαιρικό του θράσος είναι και το μοναδικό θράσος που διαθέτει, με τον χαρακτήρα του εκτός γηπέδου να απέχει αρκετά…. Χαμηλών τόνων, ταπεινός και ακόμα σε φάση προσαρμογής σε μία νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη και στον ΑΡΗ. Εχει ίσως ακόμα μία παιδική αθωότητα που την ζουν καθημερινά όλοι στο Ρύσιο, αποτελώντας κάτι σαν τον προστατευόμενο όλου του κλαμπ και ειδικότερα του Λίντσεϊ Ρόουζ ο οποίος τον έχει από κοντά λόγω γλώσσας και όχι μόνο. Ένας από τους λίγους επίσης που ήδη τον μυεί στο τι σημαίνει ΑΡΗΣ και να παίζεις με αυτή τη φανέλα.

Με δύο μόλις παιχνίδια ο Σενεγαλέζος απασχολεί ήδη τους πάντες αρκετά… Εαν συνεχίσει έτσι, θα γραφτούν πολλά ακόμα για αυτόν και τα κατορθώματά του… Για την ώρα χαίρεται απλά το ποδόσφαιρο και ο κόσμος αυτόν…

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα