Ο Ντουκουρέ, το κλίμα και ο … δρόμος προς την ετοιμότητα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Σεΐκ Ντουκουρέ μπήκε και αυτός στο ροτέισον με το ντεμπούτο του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με τη μπάλα να… καίει και τον Χερμάν Μπούργος να παίρνει ένα ρίσκο που του βγήκε.

Ο χαρακτηρισμός του ρίσκου έγκειται στο γεγονός ότι ο Ιβοριανός δεν πρόλαβε καλά-καλά να κλείσει μία εβδομάδα προπονήσεων πριν το ματς της Τρίπολης, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε στις πρώτες του εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πίσω σε αντίθεση με μία πιο έτοιμη επιλογή όπως αυτή του Σάκιτς.

Ο Μπούργος έχει μπει στη διαδικασία να… παίξει με την ψυχολογία των παικτών. Για παράδειγμα, πήρε τον Χαΐροβιτς στην αποστολή, λόγω όμως και της παρουσίας του στις προπονήσεις. Αυτή ήταν που έπαιξε τον ρόλο της και στην περίπτωση του Ντουκουρέ.

Η ποιότητα του 29χρονου χαφ είναι δεδομένη -εφόσον είναι υγιής- αλλά ακόμα είναι αρκετά πίσω και θέλει σίγουρα λίγο χρόνο για να βρεθεί στα απαιτούμενα επίπεδα αγωνιστικής ετοιμότητας. Φάνηκε και στην Τρίπολη.

Είναι μία διαδικασία στην οποία θα τον βοηθήσουν οι προπονήσεις και κάποια λεπτά ως αλλαγή στα επόμενα παιχνίδια, πιθανότατα και κόντρα στον Ολυμπιακό…

Προτεινόμενα Άρθρα