Ο ΟΦΗ στις τρεις πρώτες “στροφές”: Το θετικό και το αρνητικό του νούμερο… μπροστά

από Γιώργος Γκάτος

Μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα μετράει στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ, που έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς. Ο επόμενος αντίπαλος του ΑΡΗ προέρχεται από το “διπλό” απέναντι στον Βόλο, έχοντας κάνει συνολικά επτά τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε γκολ. Η αποτελεσματικότητα του ΟΦΗ αποτελεί το… θετικό του στοιχείο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα καθώς πριν τα ματς του Σαββάτου (14/9), είχε το καλύτερο νούμερο στη Λίγκα όσον αφορά την κατηγορία “σουτ ανά τελικές”.

Οι Κρητικοί πετυχαίνουν ένα τέρμα ανά 4,8 τελικές και είναι πρώτοι όσον αφορά την αποτελεσματικότητα/ευστοχία στο γκολ. Πάντως, όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, υπάρχει και ένα… αρνητικό νούμερο για τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί στις τρεις πρώτες “στροφές” της Σούπερ Λιγκ, έχουν δείξει να δυσκολεύονται να “φτιάξουν” φάσεις για να απειλήσουν τον αντίπαλο και έχουν τις λιγότερες τελικές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Super League.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΦΗ έχει 19 τελικές σε τρία ματς, νούμερο που είναι το χαμηλότερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα ενώ οι Κρητικοί έχουν τα λιγότερα σουτ εντός περιοχής, “γράφοντας” συνολικά έξι σε τρεις αγώνες. Σαφώς και το κομμάτι τριών αγώνων δεν είναι μεγάλο δείγμα για να φανούν οι δυνατότητες οποιασδήποτε ομάδας, αλλά σε κάθε περίπτωση προκύπτουν κάποια πρώτα στοιχεία και ο ΟΦΗ -προφανώς- θέλοντας να αλλάξει την εικόνα του… μπροστά, έχει προχωρήσει σε προσθήκες το τελευταίο διάστημα προκειμένου να “δυναμώσει” επιθετικά. Αυτή που ξεχωρίζει, είναι του Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του κόντρα στον Βόλο.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με κάποια άλλα νούμερα του ΟΦΗ τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, οι Κρητικοί δείχνουν να… μην προτιμούν τα γεμίσματα καθώς με τα 30 που έχουν ως τώρα, είναι η ομάδα με τις λιγότερες προσπάθειες σε γεμίσματα. Από τα 30 γεμίσματα, εύστοχα ήταν τα 9 για την ομάδα του Δέλλα (σ.σ. το τρίτο χειρότερο νούμερο στη Σούπερ Λιγκ, μετά τον Βόλο και τον Παναιτωλικό). Στις μεταβιβάσεις, οι Κρητικοί είναι στην 11η θέση στο πρωτάθλημα με 60 σε τρεις αγώνες ενώ σχετικά με τα λάθη έχουν 88 και αυτό το νούμερο είναι το τέταρτο μικρότερο του πρωταθλήματος. Τέλος, στα κλεψίματα, ο ΟΦΗ είναι 10ος με 61 και στις επεμβάσεις είναι τέταρτος με 72. Ολα τα παραπάνω νούμερα, ισχύουν για όσα έγιναν πριν τα σημερινά ματς (14/9) της Σούπερ Λιγκ.

Προτεινόμενα Άρθρα