Ο Παλίκουτσα και η ατζέντα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η έλευση του Ρόμπερτ Παλίκουτσα ανοίγει από νωρίς την κουβέντα και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας του ΑΡΗ.

Η προτεραιότητα της ομάδας παραμένει η 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, παράλληλα όμως από δίπλα θα “τρέξει” σταδιακά το πλάνο που θα εκπονηθεί από τους επόμενους μήνες. Ένα πλάνο το οποίο θα συγκροτηθεί από τον νέο τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ, σε άμεση συνεργασία με τον Θεόδωρο Καρυπίδη και φυσικά τα υπόλοιπα στελέχη της ομάδας.

Η ατζέντα δεν στερείται θεμάτων καθώς υπάρχουν πολλά “βουλίτσες” με θέματα που αφορούν την επόμενη μέρα, ξεκινώντας από το αγωνιστικό τμήμα για να φτάσουν σε θέματα οργάνωσης, στελέχωσης και όχι μόνο. Μία ατζέντα που θα γίνει πιο συγκεκριμένη μετά τις πρώτες εκτενείς συζητήσεις του Καρυπίδη με τον Παλίκουτσα και φυσικά όσο ο Κροάτης ζει την καθημερινότητα του κλαμπ.

Η φιλοσοφία

Σε μία ομάδα με τεχνικό διευθυντή είθισται να είναι αυτός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την αγωνιστική της φιλοσοφία, πάνω στην οποία “πατάει” για την επιλογή προπονητή και φυσικά αυτή των παικτών που θα προστεθούν στο ρόστερ.

Αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαρίσει τόσο μέσα από τις συζητήσεις Καρυπίδη-Παλίκουτσα όσο και μέσα από τη δημόσια τοποθέτηση του δεύτερου σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η αξιολόγηση του ρόστερ

Από τα top-5 θέματα της ατζέντας, αν και στον ΑΡΗ ήδη λίγο-πολύ έχουν πάρει τις αποφάσεις του για κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται.

Με όσους ολοκληρώνονται τα συμβόλαια δεν θα υπάρχει δυσκολία. Το θέμα είναι με εκείνους που υπάρχει συμφωνία και για τον επόμενο χρόνο, τη στιγμή που υπάρχουν και 1-2 περιπτώσεις που ο ΑΡΗΣ θέλει να κρατήσει. Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι ο Ετέμπο, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της ΠΑΕ.

Το θέμα του προπονητή 

Εδώ τα δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθούν σημαντικά με την έλευση του Παλίκουτσα. Πριν τον Κροάτη ήταν μία απόφαση που ήταν αποκλειστικά θέμα του Θεόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος είχε ήδη κάποια σκέψεις για 1-2 περιπτώσεις αλλά και για αυτή του Τερζή.

Με τον Παλίκουτσα στο “κάδρο” είναι πιθανό να διαμορφωθούν άλλα δεδομένα, με βάση και τα “θέλω” του Κροάτη αλλά πάντα σε συνεννόηση με τον Καρυπίδη.

Οργάνωση, στελέχωση, καθημερινότητα και λοιπά…

Πρόκειται για ένα διευρυμένο πλαίσιο ζητημάτων που υπάρχουν για τον ΑΡΗ. Κάποιες ανάγκες είναι ευδιάκριτες με μία πρώτη ματιά του Παλίκουτσα στην καθημερινότητα της ομάδας. Κάποιες προσθήκες στο Ρύσιο, βελτίωση των γηπέδων, γενικός αρχηγός… Άλλα όμως μπορούν να καταγραφούν μόνο σε βάθος χρόνου και ζώντας την καθημερινότητα της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το εξίσου σημαντικό θέμα των ακαδημιών που κάποια στιγμή πρέπει να απασχολήσει πιο σοβαρά τον ΑΡΗ και ο Παλίκουτσα φαίνεται να έχει μία εξειδίκευση.

Τα παραπάνω είναι οι βασικοί τίτλοι για μία επόμενη μέρα που μπορεί να περιλαμβάνει κι άλλα πράγματα, για τα οποία η ευθύνη δεν είναι εξ ολοκλήρου του Καρυπίδη αφού μεγάλο κομμάτι της πηγαίνει και στον νέο τεχνικό διευθυντή, ο οποίος οφείλει ένα δώσει ένα σχεδιάγραμμα της σκέψης του για τον ΑΡΗ αφού πρώτα ανακοινωθεί από τους “κιτρινόμαυρους”.

Προτεινόμενα Άρθρα