Ο Παλίκουτσα και το πρότζεκτ «ΜΟΝΟ ΑΡΗΣ»

από Γιάννης Παντελίδης

Υπάρχει μία τεράστια διαφορά ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη. Διότι εύκολα μπορείς να πεις κάποια πράγματα, α προαναγγείλεις ενέργειες και κινήσεις, αλλά η μεταφορά τους στην πραγματικότητα, πολλές φορές δεν είναι και τόσο απλή.

Το εισαγωγικό, λογικά θα καταλάβατε πηγαίνει στον Ρόμπερτ Παλίκουτσα. Ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής του ΑΡΗ έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας και θέλω να πιστεύω πως με τη βοήθεια τη δική μας, των δημοσιογράφων που ήμασταν παρόντες, θίχτηκαν πολλά θέματα, αν όχι όλα, που αφορούν στο παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Λύθηκαν απορίες, δόθηκαν εξηγήσεις, κάποιες φορές και… ονόματα, γενικά, θεωρώ πως όλοι μας πήραμε μια πολύ καλή γεύση του τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Παλίκουτσα. Κι εδώ είμαστε ακόμη στη θεωρία. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως και ο κόσμος πήρε κάποιες απαντήσεις που ήθελε και προχωράμε για τη συνέχεια.

Πηγαίνοντας λοιπός προς τις πράξεις, θα πρέπει να γίνει πολύ εύκολα αντιληπτό, πως δεν μιλάμε για δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Ότι θα πατηθεί ένα κουμπί κι όλα θα γίνουν. Θα χρειαστεί χρόνος και μπορεί μάλιστα κάποιες από τις εξαγγελίες να αργήσουν ή να μη γίνουν και καθόλου. Αν εξακολουθήσει όμως αυτή η επικοινωνία της ομάδας με τον κόσμο, πάντα θα υπάρχουν εξηγήσεις ακόμη και για πράγματα που δεν πήγαν καλά.

Για τα περισσότερα από αυτά που είπε ο Κροάτης, διαβάσατε, σκεφτήκατε, τα βάλατε κάτω και πλέον περιμένετε. Εγώ σήμερα θα ήθελα να σταθώ σε κάτι που ανέφερε, το οποίο έχει να κάνει με τον αγωνιστικό σχεδιασμό και το οποίο αν το πετύχει στον, σχεδόν, απόλυτο βαθμό, τότε θα τεθούν οι βάσεις για κάτι ωραίο τη νέα χρόνια. Στις ερωτήσεις που του έγιναν για αποχωρήσεις, αποδεσμεύσεις και μεταγραφές, αν μέτρησα καλά, πρέπει να είπε τέσσερις φορές τη φράση «ΜΟΝΟ ΑΡΗΣ». Οι αναφορές του έγιναν πάντα στο πλαίσιο της ιδιοσυγκρασίας και της φιλοσοφίας που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, όσοι φορούν του χρόνου την Κιτρινόμαυρη φανέλα.

Στόχος του λοιπόν είναι το «ΜΟΝΟ ΑΡΗΣ» στο μυαλό όλων όσων θα εργάζονται τη νέα σεζόν στην ομάδα και πολύ περισσότερο στους ποδοσφαιριστές. Προφανώς κι έχει βάση το σκεπτικό, με την έννοια ότι αν το πετύχει, τότε αυτομάτως θέτει τις βάσεις για μία επιστροφή στην Κιτρινόμαυρη κανονικότητα των αποδυτήριων. Αυτή που χάθηκε φέτος και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πολλά επί τούτου. Άλλωστε τα είπε ο Παλίκουτσα.

Ακούγονται ωραία όλα αυτά, το θέμα είναι πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να το κάνεις. Σίγουρα πάντως δεν είναι αδύνατο. Απλά δεν ξέρω αν αυτή η συνθήκη κοστίσει σε χρόνο, σε ό,τι έχει να κάνει με τις τελικές επιλογές παικτών. Είμαι όμως μαζί με τον Κροάτη σε αυτή την κατάσταση και μακάρι να το πετύχει. Να συνδυάσει το «ΜΟΝΟ ΑΡΗΣ» με αγωνιστική αξία και ποιότητα. Διότι κι εγώ… «ΜΟΝΟ ΑΡΗΣ» είμαι, αλλά δεν μπορώ να παίξω στον ΑΡΗ.

Από εκεί και πέρα, σέβομαι την απόφαση του Παλίκουτσα να μην μιλήσει με ονόματα γι’ αυτούς που ενημέρωσε ότι θέλει να φύγουν και πως δεν έχουν μέλλον στον ΑΡΗ. Αν και τους φωτογράφησε με 2-3 ατάκες του. Να ξέρετε πάντως, για μένα αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.

Επικοινωνία:

Email: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/yiannis.pantelidis.5

Instagram: www.instagram.com/yiannis_pantelidis/

Twitter: twitter.com/Pantelidis

linkedin: www.linkedin.com/in/yiannis-pantelidis-43794a83/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCzNrcbAx5pBhcvsE6n0hwrQ

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X