Ο Παλίκουτσα, ο Χαλίλοβιτς και τα Mc Donald’s!

από AllAboutARIS

Ο Άλεν Χαλίλοβιτς, εκτός απροόπτου, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ολλανδία, αφού φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Φορτούνα Σιτάρντ.

Με αφορμή αυτό, η γερμανική εφημερίδα Bild, στην ηλεκτρονική έκδοσή της, φιλοξένησε δηλώσεις του νυν τεχνικού διευθυντή του ΑΡΗ, Ρόμπερτ Παλίκουτσα, που ήταν εκείνος, ο οποίος του έδωσε μια ευκαιρία στην Ριέκα.

«Το αγόρι άλλαζε πολύ συχνά, έγιναν πάρα πολλές γρήγορες αλλαγές συλλόγου», είπε αρχικά ο Κροάτης και συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Ο Άλεν έχει το χάρισμα να αντιμετωπίζει την μπάλα με πολλή αγάπη. Βρίσκει λύσεις στο γήπεδο, η μπάλα τον υπακούει όπως σε λίγους παίκτες στην Ευρώπη».

Μετά την αποχώρησή του από τη Ριέκα τον χειμώνα, ο Χαλίλοβιτς βρέθηκε κοντά στη μεταγραφή του στον ΑΡΗ.

«Είναι κρίμα που δεν μπόρεσε να επανέλθει σε φόρμα εδώ και να συστήσει ξανά τον εαυτό του σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους», είπε ο Παλίκουτσα, με την Bild να αναφέρει πως ένας από τους λόγους που δεν έγινε η μεταγραφή ήταν και οι πρόσθετες απαιτήσεις από το περιβάλλον του παίκτη, όπως για παράδειγμα, εγγυημένο χρόνο συμμετοχής.

Οι Γερμανοί τονίζουν επίσης ότι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Κροάτη μέσο ήταν η φυσική του κατάσταση. «Ο Άλεν έχει σώμα που τείνει να γίνει υπέρβαρος εύκολα. Κερδίζει μισό κιλό απλώς περνώντας από τα McDonald’s χωρίς να φάει εκεί. Στη Ριέκα έχασε αρχικά έξι ή επτά κιλά μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες», είπε ο Παλικούτσα και πρόσθεσε: «Αν προσαρμόσει το σώμα του στις σύγχρονες απαιτήσεις του ποδοσφαίρου και αν δεν βασίζεται μόνο στο ταλέντο του και δουλεύει περισσότερο, μπορεί να σώσει την καριέρα του».

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι για τον Χαλίλοβιτς, εκτός από την Ελντένσε, ενδιαφέρθηκαν ομάδες από την Τουρκία, αλλά και η Αρμίνια Μπίλεφελντ, η οποία είχε υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

 

Προτεινόμενα Άρθρα