Ο Παυλίδης έστειλε… σπίτι τη Λάτσιο

από AllAboutARIS

Ο Παυλίδης υπέγραψε την τεράστια πρόκριση της Άλκμααρ! Με τον Έλληνα φορ να σκοράρει και στη ρεβάνς, η ολλανδική ομάδα επικράτησε ξανά με σκορ 2-1 της Λάτσιο και την έστειλε… σπίτι της, συνεχίζοντας η ίδια στα προημιτελικά του Europa Conference League (έχοντας συνολικό σκορ 4-2)!
Η Λάτσιο άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό με τον Φελίπε Άντερσον, με την Άλκμααρ να έχει άμεση απάντηση. Συγκεκριμένα στο 28ο λεπτό ο Κάρλσον έκανε το 1-1 στέλνοντας τις δυο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια. Ο σκόρερ έγινε δημιουργός και ο Βαγγέλης Παυλίδης στο 62’ με φανταστικό γκολ έγραψε το 2-1 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με την Άλκμααρ να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά με ελληνική σφραγίδα, έχοντας και τον Χατζηδιάκο ξανά βασικό στο κέντρο της άμυνάς της.

Η Γουέστ Χαμ διέλυσε με 4-0 την ΑΕΚ Λάρνακας και με συνολικό σκορ 6-0 πέρασε στα προημιτελικά του Conference! Από την άλλη το ταξίδι της κυπριακής ομάδας στην Ευρώπη τελείωσε απόψε, παίζοντας μάλιστα με 10 παίκτες από το 44ο λεπτό της αναμέτρησης μετά την αποβολή του Γκουστάβο και σε μια φάση που ο Φορνάλς ιπποτικά ζήτησε να μην του δείξει την κόκκινη κάρτα ο διαιτητής.
Ο Σκαμάκα στο 21’ άνοιξε το σκορ για τον αγγλικό σύλλογο, με τον Μπόουεν στο 47’ και στο 49’ να κάνει το 3-0, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση. Ο Μουμπάμα στο 65ο λεπτό έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 και τα «σφυριά» πέρασαν στους «8» της διοργάνωσης.

Απίθανη πρόκριση για την Άντερλεχτ, η οποία σόκαρε τη Βιγιαρεάλ επικρατώντας 1-0 στο “Θεράμικα” και πήρε την πρόκριση. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν τελικά το γκολ της νίης στο 77ο λεπτό με τον Σλιμανί. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με την βελγική ομάδα να περνάει στα προημιτελικά του Conference και άλλη μία ισπανική να μένει εκτός συνέχεια στην Ευρώπη.

Η Νις επικράτησε 3-1 της Σέριφ και με συνολικό σκορ 4-1 πήρε το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Ο Λαμπορντέ στο 30’ άνοιξε το σκορ, ο Μοφί στο 53’ έκανε το 2-0, με τον Ταπσόμπα ένα λεπτό αργότερα να μειώνει σε 2-1. Ωστόσο ο Μπραχίμι στο 79ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 3-1 κλειδώνοντας την πρόκριση για τον γαλλικό σύλλογο.

Στο άλλο ματς νωρίτερα η Βασιλεία πήρε την πρόκριση επικρατώντας στα πέναλτι της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τεράστιο προβάδισμα αφού στο 17ο λεπτό του αγώνα προηγούνταν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Αμπουμπακαρί-Κούτσκα, αλλά χαλάρωσαν στη συνέχεια και το πλήρωσαν. Διότι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 53′ με τον Καλαφιόρι και ο Αμπντουνί στην τελευταία φάση του αγώνα ισοφάρισαν σε 2-2 και το έστειλαν στην παράταση. Στο έξτρα ημίωρο δεν άλλαξε κάτι, με τον προπονητή των γηπεδούχων να κάνει αλλαγή τερματοφύλακα στο 120′. Παρόλα αυτά, δεν… έπιασε, αφού οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 4-1 στα πέναλτι και προκρίθηκαν σε ένα επικό ματς.

Aναλυτικά όλες οι αναμετρήσεις:
Τετάρτη (15/3)
Μπασάκσεχιρ-Γάνδη 1-4 (2-5)
Πέμπτη (16/3)
Τζουγκάρντεν-Λεχ Πόζναν 0-3 (0-5)
Σίβασπορ-Φιορεντίνα 1-4 (1-5)
Σλόβαν Μπρατισλάβας-Βασιλεία 2-2, 1-4 πεν. (4-4)
Άλκμααρ-Λάτσιο 2-1 (4-2)
Bιγιαρεάλ- Άντερλεχτ 0-1 (1-2)
Γουέστ Χαμ-ΑΕΚ Λάρνακας 4-0 (6-0)
Νις-Σέριφ 3-1 (4-1)
*σε παρένθεση το συνολικό σκορ των δύο αγώνων

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X