Ο πιο σίγουρος από όλους και το back up

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ετοιμάζεται για την τρίτη χρονιά του στον ΑΡΗ, αποτελώντας κομμάτι ενός κέντρου στο οποίο ίσως πρέπει να αισθάνεται πιο σίγουρος από όλους.

Υπάρχουν αρκετοί παίκτες στα χαφ και στη θέση πιο μπροστά, αλλά το μέλλον δεν είναι 100% σίγουρο για κανέναν και ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα εξετάζει το ενδεχόμενο για 1-2 προσθήκες. Μία από τις δύο αναμένεται να είναι φυσικά αυτή του αμυντικού χαφ.

Φυσιολογικά λοιπόν ο Νταρίντα είναι η πιο γερή σταθερά στα χαφ, μπαίνοντας σε λίγους μήνες το 34ο έτος της ηλικίας του. Από τη μία φυσικά δείχνει επανειλημμένως ότι τα χρόνια δεν τον ακουμπούν και τις περισσότερες φορές αποτελούν απλά έναν αριθμό για τον ακούραστο Τσέχο που τρέχει non-stop εδώ και 1,5 χρόνο που βρίσκεται στον ΑΡΗ. Από την άλλη όμως είναι αυτή τη στιγμή  είναι ο μοναδικός του κέντρου με ένα συγκεκριμένο “πακέτο” χαρακτηριστικών. Οι καλές του άμυνες και την ίδια στιγμή η ικανότητά του να συνεισφέρει επιθετικά με τις κάθετες κινήσεις του με τη μπάλα ή χωρίς προς την αντίπαλη περιοχή και ανάμεσα στις αντίπαλες γραμμές, φτάνοντας ενίοτε και στο γκολ.

Ο Μάνου Γκαρθία είναι αυτός που τον πλησιάζει αλλά δεν παίζουν στην ίδια θέση καθώς ο Ισπανός δεν είναι χαφ. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν δεν αποκλείεται οι αναζητήσεις του ΑΡΗ για τη μεσαία γραμμή να περιλαμβάνουν και έναν παίκτη που θα πλησιάζει τα χαρακτηριστικά του Νταρίντα και να είναι η εναλλακτική του όταν αυτός απουσιάζει ή όταν θα χρειάζεται κάποιες δεδομένες ανάσες.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα