Ο προπονητής της Τσεχίας στο AllAboutARIS: “Σημαντικός ο Μπράμπετς, θέλω και τον Νταρίντα!”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το χθεσινό ματς με τον Βόλο ήταν κάπως ιδιαίτερο και με εξτρά κίνητρο για δύο ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ.

Γιάκουμπ Μπράμπετς και Βλάντιμιρ Νταρίντα δεν είχαν να σκέφτονται μόνο τον Άκη Μάντζιο, αφού στις κερκίδες του “Κλεάνθης Βικελίδης” υπήρχε το βλέμμα του Ιβάν Χάσεκ.

Ο 60χρονος ανέλαβε προσφάτως την Εθνική Τσεχία, διαδεχόμενος τον Γιάροσλαβ Σίλχαβι και αναλαμβάνοντας την προετοιμασία της ομάδας για τα τελικά του επερχόμενου Euro.

Ο έμπειρος τεχνικός είναι με μία βαλίτσα στο χέρι το τελευταίο διάστημα, με τη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους σταθμούς του λόγω του Μπράμπετς κατά κύριο λόγο…

Σήμερα το πρόγραμμα έχει Λονδίνο και το παιχνίδι της Γοτυέστ Χαμ με τη Μπρέντφορντ, ώστε να δει από κοντά τους Κουφάλ και Σούτσεκ που αγωνίζονται στα “σφυριά”.

Το AllAboutARIS τον… εντόπισε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για Αγγλία, με τον ίδιο να δηλώνει αρχικά ενθουσιασμένος από την εμπειρία του “Βικελίδης”.

“Αρχικά μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα. Ενα ποδοσφαιρικό γήπεδο… Το απόλαυσα, όπως και το παιχνίδι”, ήταν το σχόλιο του συγκεκριμένα, πριν αναφερθεί στους λόγους της… αποστολής του στη Θεσσαλονίκη.

“Έχουμε αναλάβει με τους συνεργάτες μου εδώ και έναν μήνα. Βρισκόμαστε σε φάση προετοιμασίας για το Euro και κάνουμε ραντεβού με όλους τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν για να είναι μαζί μας το καλοκαίρι”

Ο Μπράμπετς είναι η προφανής επιλογή και ενεργό μέλος της Εθνικής Τσεχίας, αλλά ο Χάσεκ είχε να πει και για τον Νταρίντα… “Πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει αποσυρθεί από την Εθνική. Παραμένει όμως από τους καλύτερους Τσέχους εκτός χώρας. Μας ενδιαφέρει και σίγουρα τον θέλω στην Εθνική. Μίλησα μαζί του χθες και έχει επιλέξει να ρίξει περισσότερο βάρος στην οικογένειά του. Στο μέλλον όμως ποτέ δεν ξέρεις”.

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής πριν λίγους μήνες με μία νυχτερινή έξοδο στην Τσεχία, το οποίο όμως έχει αφήσει πίσω του όπως και ο Χάσεκ… “Είναι μία ιστορία που έχει τελειώσει. Ολοι κάνουμε λάθη. Ηταν ένα μεμονωμένο γεγονός και τίποτε άλλο. Ο Γιάκουμπ είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και μπορεί να μας βοηθήσει.

Αυτό που διαπίστωσα πάντως μιλώντας και με τους δύο, είναι πόσο απολαμβάνουν να παίζουν στον ΑΡΗ και γενικά τη ζωή στη Θεσσαλονίκη. Είναι πραγματικά πολύ χαρούμενοι εδώ”.

Τέλος ο Χάσεκ σχολίασε και τα του ΑΡΗ, τον οποίο πέτυχε στα καλά του χθες κόντρα στον Βόλο… “Πολύ καλή ομάδα από αυτό που είδα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γενικά πολύ ανταγωνιστικό  και ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στις Top-5 ομάδες της Ελλάδας. Είναι μεγάλο μέγεθος και φέτος έχει τη μεγάλη ευκαιρία με το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό.”

 

Προτεινόμενα Άρθρα