Ο πρωταρχικός στόχος του Παλίκουτσα -θα πρέπει να- είναι το να πείσει ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο με ένα αποτέλεσμα, την ισοπαλία, δηλαδή, με 1-1, που αδικεί την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Παράλληλα, όμως, επιβεβαιώνει, ότι ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν την επόμενη σεζόν, είναι η νοοτροπία.

Δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης η χθεσινή (14/5) αναμέτρηση στη Λεωφόρο, καθώς, δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο ΑΡΗΣ είχε μια αξιοπρεπέστατη εικόνα και θα μπορούσε άνετα να έχει κερδίσει, εάν υπήρχε καλύτερη διαχείριση των ξεκάθαρων ευκαιριών που δημιούργησε και απουσίαζαν περιστατικά, όπως, αυτό στη φάση της εκτέλεσης πέναλτι του Καμαρά.

Ακόμα, στο εκπληκτικό σουτ του Νταρίντα η μπάλα φαίνεται να περνάει τη γραμμή, ενώ τόσο στη φάση του γκολ του Ιτούρμπε, όσο και στο πέναλτι που υποδείχτηκε, χρειάστηκε ο VAR να «σώσει» από λάθη τον διαιτητή Τζήλο.

Το ενδιαφέρον, φυσικά, όλων πέφτει στην επόμενη μέρα και τον προγραμματισμό της νέας σεζόν. Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη συνέντευξη τύπου που θα παραθέσει σήμερα (15/5, 14.00) στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής θα τοποθετηθεί, ενώ η ομάδα έχει ολοκληρώσει τη σεζόν και έχει πετύχει τον μίνιμουμ αποδεκτό στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Άρα, μπορεί να μιλήσει με βάση την πραγματικότητα και το τι ισχύει και όχι με υποθετικά σενάρια.

Είναι λογικό, επίσης, ότι το μεγαλύτερο βάρος σε ότι αφορά τη σημερινή συνέντευξη τύπου, θα… πέσει, πιθανότατα, στην απόφαση για την παραμονή του Τόλη Τερζή στην τεχνική ηγεσία και το σκεπτικό της. Τα πράγματα, μάλιστα, θα μπορούσαν να είναι αρκετά διαφορετικά σε ότι αφορά την αντιμετώπιση που έτυχε η συγκεκριμένη απόφαση, αν είχε προηγηθεί η συνέντευξη τύπου, πριν να «βγει» προς τα έξω.

Αναφορά, φυσικά, θα γίνει και στις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν, στην στελέχωση του ρόστερ, αλλά και στους ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν παρελθόν. Ακόμα, θα τεθούν επί τάπητος, πιθανότατα και θέματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση της ομάδας, την προετοιμασία αλλά και την στελέχωση της.

Πρωταρχικός, στόχος, όμως, του Ρόμπετ Παλίκουτσα στη σημερινή συνέντευξη τύπου, θα πρέπει να είναι να πείσει ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης σεζόν. Αρχικά να το επικοινωνήσει και το επόμενο χρονικό διάστημα να το αποδείξει, μέσα από τις κινήσεις που θα γίνουν. Αυτό, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα, θα επαναφέρει την απαιτούμενη ηρεμία.

Φωτογραφία: Motion Team

Προτεινόμενα Άρθρα