Ο τωρινός “χάρτης” των μεταγραφών

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Δεκέμβριος μπήκε και για τον ΑΡΗ θα είναι αρκετά διαφορετικός σε σχέση με άλλες ομάδες όσον αφορά τα μεταγραφικά του.

Το χειμερινό “παράθυρο” ανοίγει επίσημα την 1η Ιανουαρίου και σαφώς θα υπάρξουν αφίξεις στον πρώτο μήνα του νέου έτους. Ο στόχος του ΑΡΗ όμως είναι αυτή η διαδικασία να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2023.

Το ιδανικό που αναζητούν οι “κιτρινόμαυροι” είναι το μοντέλο “Νταρίντα” ειδικά με 1-2 παίκτες. Δηλαδή να έρθουν γύρω στα μέσα του μήνα για να μπουν σε διαδικασία προπονήσεων και να είναι στη διάθεση του Άκη Μάντζιου από την 1η Γενάρη και εν όψει του πολύ γεμάτου 20ημέρου που ξεκινάει για την ομάδα με την έλευση του 2024.

Οι ανάγκες της ομάδας έχουν καταγραφεί εδώ και πολύ καιρό. Άλλες αποτελούν προτεραιότητα και άλλες είναι λίγο…βλέποντας και κάνοντας αφού πρώτα καλυφθούν τα βασικά κενά του ρόστερ.

Φορ όπως και να’ χει

Ένα δεδομένο που υφίσταται από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν και έκλεισε το “παράθυρο” των ελεύθερων για το καλοκαίρι. Ο Λορέν Μορόν είναι απελπιστικά μόνος του στο “9” τους τελευταίους μήνες και στην Αλκμήνης θέλουν ιδανικά η πρώτη ή έστω η δεύτερη κίνησή τους να αφορά την κορυφή της επίθεσης.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι τόσο προχωρημένο παρά μόνο μερικές επιλογές στη λίστα και πολλές ακόμα που εξετάζονται καθημερινά από τους ανθρώπους της ομάδας.

Τα δεδομένα με εξτρέμ 

Συνεχίζοντας από μπροστά προς τα πίσω, υπάρχει και το θέμα στα αριστερά της επίθεσης… Εκεί όπου επιλογές υπάρχουν αλλά καμία δεν ανταποκρίνεται έως τώρα, πλην του Παναγίδη φυσικά που μπήκε απότομα αλλά αποτελεσματικά στο ροτέισον του Μάντζιου.

Ο Εμίλ Σεΐντ παραμένει προτεραιότητα για τον ΑΡΗ, όχι όμως και μία τελειωμένη υπόθεση. Για αυτό όλο αυτό το διάστημα εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις πλάγιων επιθετικών, έχοντας επαφές με κάποιους από αυτούς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Θέλει… ξανά “10ρι”

Παρότι ο ΑΡΗΣ αριθμητικά σφύζει από επιλογές στον άξονα, είτε θα προβληματίζουν είτε δεν είναι ακόμα σε κατάσταση να προσφέρουν.

Η ομάδα περιμένει την επιστροφή του Μάνου Γκαρθία από τον Ιανουάριο αλλά με ερωτηματικό για την κατάσταση που θα είναι. Ο Λούκας Ρουπ ακόμα δεν επανήλθε και η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του δεν είναι πλέον η ίδια με τους προηγούμενους μήνες. Οπότε ο ΑΡΗΣ ήδη σκανάρει την αγορά, έχει επιλογές και 1-2 μάλιστα λίγο πιο ψηλά.

Κοιτάει και για αριστερό μπακ

Το καλοκαίρι ήρθαν δύο παίκτες σε αυτή τη θέση αλλά μόνο ο ένας ανταποκρίνεται έως τώρα. Ο Φράνκο Φεράρι έχει πάρει επ’ ώμου τη θέση αλλά σε περιόδους όπως η τωρινή που δεν είναι διαθέσιμος υπάρχει δυσκολία.

Εάν ο Ρόναλντ Ματαρίτα επιστρέψει από τη θλάση και κάνει στροφή 180 μοιρών στην αγωνιστική του κατάσταση, τότε ίσως ννα διαφοροποιηθεί και η στάση του ΑΡΗ. Για την ώρα όμως υπάρχει ξεκάθαρη ανάγκη ενίσχυσης και σε αυτή τη θέση, για αυτό εξετάζονται παίκτες και γίνονται συζητήσεις με κάποιους εξ αυτών.

Τί γίνεται με τα υπόλοιπα μέτωπα

Οι υπόλοιπες κινήσεις που μπορεί να γίνουν είναι σε άμεση συνάρτηση και με κάποιους παίκτες. Για παράδειγμα εάν ο Φραν Βέλεθ επιστρέψει νωρίτερα τότε ίσως ο ΑΡΗΣ να μην… τρέξει για στόπερ, τον οποίο όμως θα χρειαστεί. Εάν όμως ο Ισπανός επανέλθει μετά τα μέσα Γενάρη τότε η ομάδα δεν γίνεται να βγάλει το πρώτο διάστημα του νέου έτους μόνο με τον Φαμπιάνο και τον Μπράμπετς.

Στα χαφ παίκτες όπως οι Πάβιτσιτς και Ντουκουρέ φαίνεται ότι δεν υπολογίζονται. Ειδικά με την κατάσταση του δεύτερου ο ΑΡΗΣ στερείται ενός “6αριού” και και δεν θα έλεγε “όχι” σε μία προσθήκη. Δεν… καίγεται όμως και δεν αποτελεί προτεραιότητα σε αυτή τη φάση διότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες.

Ολα τα παραπάνω ισχύουν σε αυτή τη φάση, διότι πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα στον Δεκέμβριο και ειδικά τον Ιανουάριο, αφού υπάρχει ακόμα χρόνος ενώ τυχόν αποχωρήσεις μπορεί να διαφοροποιήσουν πιο δραστικά τα δεδομένα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα