Ο Σαβέριο… γεννιέται ξανά το ’24 (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αν γίνει γκάλοπ για τον πιο άτυχο παίκτη του φετινού ΑΡΗ, τότε ο Κίκε Σαβέριο διεκδικεί… πανεύκολα αυτό τον άτυπο τίτλο.

Η περιπέτειά του από το ξεκίνημα της σεζόν και με αφετηρία τον τραυματισμό του τον Αύγουστο, γνωστή. Ένα διάστημα αρκετών μηνών που δοκιμάστηκε σωματικά και κυρίως πνευματικά μέχρι να επιστρέψει.

Από τον αγώνα με την Αραράτ, ο 23χρονος βρέθηκε ξανά να παίζει κόντρα στον ΟΦΗ. Μόλις ένα ματς δηλαδή στο οποίο πήρε την ψυχολογία της επιστροφής για να ακολουθήσει η ουσιαστική ενσωμάτωσή του στο ροτέισον της ομάδας από τις αρχές του 2024. Ο ορισμός της εσωτερικής μεταγραφής για τον ΑΡΗ και τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος πήρε πολλά παραπάνω απ’ όσα περίμενε από τον πρώην μεσοεπιθετικό της Μπαρτσελόνα.

Ο Μάντζιος έχει δώσει ρόλο στον Σαβέριο περισσότερο στο Κύπελλο, έχοντας ξεκινήσει βασικός και στα τέσσερα παιχνίδια της ομάδας. Δεν αναιρεί όμως και τη χρησιμότητά του στα παιχνίδια πρωταθλήματος όπου δίνει λύσεις.

Το επόμενο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Σαβέριο είναι αυτό της σταθερότητας. Ηταν ένας μήνας με πολύ καλά νούμερα αλλά και φυσιολογικά ups and downs στην απόδοσή του. Δεν τον εμποδίζουν όμως ώστε να είναι πλέον χρήσιμος για τον Άκη Μάντζιο και να έχει σεαστό χρόνο στα πλάνα του, ξελασπώνοντας κυριολεκτικά τον ΑΡΗ χθες στην αγγαρεία του Πανθεσσαλικού.

Ένας παίκτης λοιπόν που ήρθε ωςε low cost επιλογή και ως… λαχείο το περασμένο καλοκαίρι, δίνει ήδη παρπαάνω από αυτά που δαπάνησε και συνεχίζει να δαπανεί ο ΑΡΗΣ για αυτόν.  Το μόνο ερώτημα είναι πλέον εάν μπορεί το βήμα παραπάνω στις επιδόσεις του και στη συνεισφορά του στην ομάδα.

 

 

Τα 4 γκολ και οι 2 ασίστ σε εννέα παιχνίδια είναι νούμερα που δεν περνούν απαρατήρητα, ειδικά από τη στιγμή μάλιστα που με κάποια από αυτά έκρινε το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς στα “κλάσικο” της Θεσσαλονίκης.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα