Ο Σαμόρα του άξονα και η δοκιμή σαν φορ

από AllAboutARIS

Στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Άκης Μάντζιος, όπως εξήγησε και στη συνέντευξη Τύπου, θέλησε να παίξει πιο επιθετικά βάζοντας ως δεύτερο φορ, περιφερειακό, τον Άλβαρο Σαμόρα. Κάτι σαν 4-4-2 ή 4-4-1-1 όπως είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του ΑΡΗ.

Μία κίνηση που ενδεχομένως να δούμε κι άλλες φορές τη φετινή σεζόν μιας και τη δεδομένη στιγμή, ο νεαρός Κοσταρικανός λογίζεται περισσότερο ως παίκτης του άξονα, παρά των… άκρων. Ο Σαμόρα έχει παίξει ως πλάγιος επιθετικός, αλλά αυτό στη χώρα του, όπου προφανώς το επίπεδο, όπως και οι τακτικές προσεγγίσεις και λειτουργίες είναι διαφορετικές.

Φαίνεται πως για να παίξει εξτρέμ στον ΑΡΗ χρειάζεται δουλειά, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τον προπονητή του από το να του δίνει παιχνίδια και να δουλεύει μαζί του στις προπονήσεις, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί στο τακτικό κομμάτι.

Παρεμπιπτόντως για ένα διάστημα χθες ο Σαμόρα έπαιξε ως φορ μόνος του, όταν έγινε αλλαγή ο Μορόν. Σίγουρα δεν μπόρεσε να μπει στα παπούτσια του, αν κι έχει κάποιες κινήσεις. Η χθεσινή πάντως είναι μία εικόνα που μπορεί να ξαναδούμε στο μέλλον, ιδιαίτερα αν ο ΑΡΗΣ τελικά δεν πάρει φορ, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Φωτορεπορτάζ: Motionteam

Προτεινόμενα Άρθρα