«Ο Σουλεϊμάνοφ είναι παράδειγμα και μεγάλο ταλέντο»

από AllAboutARIS

Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ και γενικά η εξέλιξη ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της Κράσνονταρ, βρίσκονται στο επίκεντρο θέματος που παρουσίασε η ιστοσελίδα vedomosti.

Το ρωσικό ΜΜΕ, φιλοξένησε δηλώσεις ανθρώπων που ασχολούνται με τις «μικρές» ομάδες της Ρωσίας και μέσα στην… κουβέντα έπεσε και το όνομα του νυν ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ.

Ο Ντμίτρι Νετσιπορένκο, που εργάστηκε ως σκάουτερ στην Κράσνονταρ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Ιγκνατίεφ (σ.σ. φορ, παίζει πλέον στη Σότσι) και ο Σουλεϊμάνοφ είναι δύο διαφορετικές ιστορίες. Τον πρώτο τον είδα σε πολλά παιχνίδια και μου φάνηκε ότι θα ήταν δύσκολο για αυτόν να γίνει αστέρι σε επίπεδο Premier League. Αυτό οφείλεται και στον χαρακτήρα του. Εξάλλου είναι επιθετικός με συγκεκριμένο στιλ. Ο Σάπι είναι μεγάλο ταλέντο, έστω κι αν μερικές φορές στο παιχνίδι του συμπεριφέρεται λίγο μονότονα. Ο χαρακτήρας του είναι πιο προβλέψιμος, αλλά η μετάβαση στους επαγγελματίες δεν ήταν επίσης εύκολη για αυτόν». Ο Νετσιπορένκο τόνισε επίσης, πως πιστεύει ότι στη σημερινή Κρασνοντάρ θα ήταν πιο εύκολο για τον Ιγκνάτιεφ και τον Σουλεϊμάνοφ να αποδείξουν τον εαυτό τους.

Από την πλευρά του ο πρώην προπονητής «μικρών» εθνικών ομάδων της Ρωσίας, Ντμίτρι Χομούχα, πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι η εμπειρία του Σουλεϊμάνοφ και του Ιγκνάτιεφ λειτούργησε ως καλό παράδειγμα και για άλλα παιδιά. Σε άλλους παίκτες, η νοοτροπία και το περιβάλλον, τους οδήγησε μακριά από το βασικό. Από το ποδόσφαιρο. Όλες οι σκέψεις πρέπει να εστιάζονται στη εξέλιξη και στην πρόοδο της ομάδας συνολικά κι όχι στον υλικό πλούτο».

Προτεινόμενα Άρθρα