Ο Σουλεϊμάνοφ… σβήνει και “βλέπει” τον ανταγωνισμό

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ είναι ο μοναδικός που έχει μείνει από τους τιμωρημένους του περσινού τελικού Κυπέλλου, μετά την ενσωμάτωση του Ζαν Ζουλ στα πλάνα του Άκη Μάντζιου.

Ο Ρώσος ετοιμάζεται να “σβήσει” αύριο την τρίτη από τις πέντε αγωνιστικές της τιμωρίας του, έχοντας κυκλώσει εδώ και καιρό το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού είναι ο μεγάλος έχθρος του Ρώσου αυτή την περίοδο, βλέποντας παράλληλα ότι φέτος υπάρχει κάτι που του έλειπε πέρυσι. Και αυτό είναι… ο ανταγωνισμός.

Ο Κλέιτον Ντιαντί άρπαξε την ευκαιρία και πάει για μονιμοποίηση στην αρχική ενδεκάδα, τη στιγμή που ο Γιάννης Φετφατζίδης ξεκίνησε καλά την χρονιά με την παρουσία του κυρίως στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Καυκάσιος εξτρέμ πέρυσι είχε σχεδόν δεδομένη την παρουσία του στο αρχικό σχήμα, ελλείψει άλλων ποιοτικών επιλογών. Φέτος όμως το σκηνικό αλλάζει και τον αναγκάζει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο, όπως και κάνει ήδη.

Η εικόνα του στις προπονήσεις το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με την έναρξη της σεζόν τον περασμένο Ιούλιο, δείχνοντας να αντιλαμβάνεται ότι φέτος πρέπει να παλέψει περισσότερο για να βρίσκεται στα βασικά πλάνα του προπονητή.

Ο Ντιαντί λοιπόν δεν αποκλείεται να αποτελεί και ένα έμμεσο καλό για τον ΑΡΗ, πέρα από άμεσο με την παρουσία του, “σπρώχνοντας” αγωνιστικά τον Σουλεϊμάνοφ στον οποίο η ομάδα ποντάρει αρκετά. Υπάρχει άλλωστε και ένα ποσό λίγο παραπάνω από το μισό εκατομμύριο προς την Κράσνονταρ για την αγορά του, το οποίο οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν να εξαργυρώσουν μέσα στο γήπεδο.

Προτεινόμενα Άρθρα