Ο Φαμπιάνο πρόλαβε να δείξει πόσο έλειψε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Φαμπιάνο Λέισμαν χρειάστηκε να περιμένει περίπου 40 μέρες για να φορέσει ξανά τη φανέλα του ΑΡΗ, μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Ιανουάριο κόντρα στην Κηφισιά.

Δεν ήταν κάτι συνηθισμένο για τον Βραζιλιάνο να λείπει τόσο καιρό… Ηταν άλλωστε μόνιμος στα στόπερ και από τους πιο σταθερούς της ενδεκάδας για αρκετούς μήνες, με την ενίσχυση του Ιανουαρίου να καλύπτει αυτή τη φορά επάξια το κενό του.

Το ντέρμπι με την ευκαιρία ήταν αυτό που περίμενε για να πάρει έστω αυτά τα 45 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε, αφού τουλάχιστον για χθες δεν πάρθηκε το ρίσκο να παίξει παραπάνω. Ο Μάντζιος θέλει να τον επαναφέρει ομαλά και παράλληλα να του δώσει αγωνιστικό ρυθμό εν όψει Παναιτωλικού, προλαβαίνοντας και αυτός για ένα ημίχρονο κάποια από τα στοιχεία που έχει ο παίκτης και έλειψαν από τον ΑΡΗ το προηγούμενο διάστημα.

Οι αριθμοί του δεν είναι να… τρελαίνεσαι. Σίγουρα όμως η παρουσία του στα στόπερ έβγαλε σιγουριά και ηρεμία δίπλα στο… ταίρι του, δηλαδή τον Γιάκουμπ Μπράμπετς. Σωστές τοποθετήσεις, κάλυψε χώρους όποτε χρειαζόταν και φυσικά φάνηκε σε 2-3 περιπτώσεις επιθετικά με την επιμονή του να περνάει μπροστά τη μπάλα.

Πηγή: sofascore.gr

Ισως το αποκορύφωμα να ήταν η μπαλιά ακριβείας στο οφσάιντ-γκολ του Φετφατζίδη. Δεν έχει σημασία που δεν μέτρησε… Το σημαντικό δείχνει ότι είναι καλά και θέλει υποψηφιότητα για φανέλα βασικού την επόμενη Τετάρτη, στο ραντεβού πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι σε 45 λεπτά πρόλαβε να έχει 45 επαφές με τη μπάλα, τη στιγμή που ο Βερστράτε σε 90 λεπτά ήταν πρώτος στη σχετική κατηγορία με 53! Δηλαδή μόλις οκτώ περισσότερες από τον Φαμπιάνο.

Προτεινόμενα Άρθρα