Ο “χάρτης” του ρόστερ… 13 κινήσεις μετά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το οριστικό deal με τον Λορέν Μορόν αυξάνει τον αριθμό των μεταγραφών του ΑΡΗ στους 13, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα που έγινε η πρώτη κίνηση του καλοκαιριού με τον Ντομπαγκόι Πάβιτσιτς.

Μέσα από τα δύο μεταγραφικά κύματα οι “κιτρινόμαυροι” κάλυψαν σχεδόν όλες τις συμπληρωματικές επιλογές που είχαν στη λίστα τους, μαζί με εκείνες των παικτών-κλειδιά που σταδιακά προορίζονται για τα βασικά πλάνα του Τόλη Τερζή.

Φυσικά οι προσθήκες δεν τελείωσαν και ο ΑΡΗΣ έχει λίγο δρόμο ακόμα ως τα τέλη του καλοκαιριού, με τον μεταγραφικό του σχεδιασμό να είναι σε άμεση συνάρτηση με την πορεία του στην Ευρώπη ή τυχόν αποχωρήσεις. Τη στιγμή όμως που το ημερολόγιο δείχνει την 15η του Ιούλη, δηλαδή ακριβώς στα μισά του καλοκαιριού, οι μέχρι τώρα κινήσεις διαμορφώνουν μία αρκετά ξεκάθαρη εικόνα για το “κιτρινόμαυρο” ρόστερ.

Έκλεισε τα… χτυπητά κενά 

H προσέγγιση ξεκινάει έχοντας ως βάση το 4-3-3 που χρησιμοποιεί επί το πλείστον ο Τόλης Τερζής στα φιλικά.

Εδώ και καιρό το ζητούμενο για τον ΑΡΗ ήταν τέσσερις θέσεις. Το “6”, τα δύο εξτρέμ και η κορυφή της επίθεσης, τα οποία δεν καλύφθηκαν επαρκώς με το πρώτο κύμα μεταγραφών. Μέχρι που ήρθε το δεύτερο.

Ο Μορόν προσφέρει μία υπολογίσιμη επιλογή πρώτης γραμμής στο “9”. Κάρλσον και Μενέντες είναι δύο προσθήκες πρώτης γραμμής.

Στα χαφ ο Τζούρασεκ είναι σημείο αναφοράς αλλά αποτελώντας περισσότερο επιθετικογενή χαφ παρά αμυντικογενή. Οπότε εκεί παραμένει ένα κενό, που σε αυτή τη φάση καλύπτεται με την απόκτηση του Ζουλ.

Επιλογές… και με το παραπάνω

Κάποιες θέσεις προσφέρουν αρκετές λύσεις πλέον στον Τερζή… Τα πλάγια μπακ είναι… φουλ Το ίδιο ισχύει και με τα εξτρέμ, όπως και με τους εσωτερικούς μέσους στο 4-3-3 ή ακόμα και στο 4-2-3-1 με δύο χαφ στον χώρο του κέντρου. Πιο απλά, το κέντρο της ομάδας, χωρίς να πρέπει να αποκλειστεί άλλη μία ή δύο προσθήκες.

Οι εκκρεμότητες 

Σίγουρα ο ΑΡΗΣ χρειάζεται ακόμη έναν στόπερ, ενδεχομένως και έναν ως πέμπτο και πολύ low cost επιλογή. Ένα θέμα είναι ο τρίτος τερματοφύλακας -υπάρχει ο νεαρός Κουτρουλίδης- και ένα ακόμη ένα κλασσικό “6άρι” υπό προϋποθέσεις, όπως και η κορυφή της επίθεσης.

Ο Γκρέι δεν υπολογίζεται αλλά… μένει όσο δεν φεύγει. Μία ακόμη προσθήκη στο “9” είναι πιθανή αλλά σε άμεση συνάρτηση τόσο με το μέλλον του Τζαμαϊκανού όσο και με την πορεία του ΑΡΗ στην Ευρώπη.

*Ο Νταμπό δεν περιλαμβάνεται στη λίστα του ρόστερ καθώς δεν υπολογίζεται, όπως και οι “μικροί” που δεν έχουν συμβόλαιο αλλά προπονούνται με την ομάδα.

Στον παρακάτω πίνακα, ο χάρτης του ρόστερ και με διάταξη 4-2-3-1 που επίσης δουλεύεται στις προπονήσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα