Ο «Χριστός» από την Τζαμάικα, ο Άη Βασίλης και ο Λάσκοφ

από Γιάννης Παντελίδης

Σας τα έλεγα προ ημερών από τούτη εδώ τη γωνιά ότι οι αναθεματισμοί, οι κατηγορίες και οι χαρακτηρισμοί δεν θα πρέπει να είναι βιαστικοί. Πριν από λίγα 24ωρα, ο Αντρέ Γκρέι «ντύθηκε» Χριστός και… σταυρώθηκε από μεγάλη μερίδα του κόσμου για τα… άχαστα της Λιβαδειάς. Για Ανάσταση δεν μπορώ να μιλήσω, σίγουρα όμως αυτό που είδαμε χθες από τον Τζαμαϊκανό, δεν μπορεί, θα άρεσε σε όλους.

Μπορεί και να έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του ΑΡΗ. Ήταν αυτό που θέλει η ομάδα του από τον σέντερ φορ της. Έβαλε δυο γκολ τα οποία δεν μέτρησαν, καθώς υπήρξαν υποδείξεις για οφ σάιντ, πέτυχε το γκολ της νίκης, ε, έχασε και μία ευκαιρία αλά Λεβαδειακός, όμως δικαιολογείται.

Ήθελα να αρχίσω έτσι τη σημερινή «κουβέντα» μας, καθώς είναι αλήθεια πως ο κόσμος του ΑΡΗ έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από επιτυχίες και νίκες, που πολλές φορές παραφέρεται. Είναι υπερβολικός από την αγάπη του για την ομάδα, θα πρέπει να μάθει όμως να μην ισοπεδωτικός.

Θα πρέπει να αντιληφθεί (αν δεν το έχει κάνει ήδη) τι ακριβώς… παίζει. Παιδιά, και συγχωρέστε με για την λέξη, το φετινό ειλικρινά δεν έχει προηγούμενο. Τόσο κυνηγητό… Είναι απίστευτο. Μακράν οι πιο… εξυγιαντικές διαιτησίες των τελευταίων ετών. Και όχι, δεν θέλω να φτιάξω ομάδα που να κερδίζει και τους διαιτητές. Θέλω να έχω ένα σύνολο που όταν αξίζει να νικήσει, να το κάνει ή πιο σωστά να του επιτρέπουν να το κάνει. Κι όταν δεν είμαι καλός, να χάνω βαθμούς. Δικαιοσύνη. Δεν είναι πολλά κι όμως είναι τόσο δύσκολο, στο μίζερο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Γκολ που ακυρώνονται και γκολ που μετρούν. Ίδιες φάσεις.

Ξεκάθαρα ο ΑΡΗΣ έχει χάσει πολλούς βαθμούς από «ανθρώπινα λάθη». Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ψηλά κι ας ήταν προβληματικός στο ξεκίνημα. Βλέπετε, σε συνέχεια αυτού που ανέφερα παραπάνω, όταν δεν είναι καλός έχει απώλειες. Δε γίνεται όμως το ίδιο να συμβαίνει κι όταν πιάνει καλή απόδοση.

Δε θέλω να μάθω να ζω με αυτό. Θέλω να αλλάξει. Θέλω ό,τι αξίζω να το παίρνω. Αλήθεια έτσι δε νιώθουν όλοι στην καθημερινότητά τους; Δεν είναι μόνο οι ομάδες. Είναι η ζωή.

Παλαιότερα, πιτσιρικάδες, γράφαμε γράμματα στον Άη Βασίλη και ζητούσαμε να έχει καλά εμάς, την οικογένεια και τους φίλους μας και μαζί με τα δώρα, ζητούσαμε και νίκες για την ομάδα μας. Όχι να τις κλέψουμε, αλλά να τις πάρουμε επειδή τις αξίζουμε. Τι λέω τώρα όμως ε;

Κι επειδή έρχεται ένα περίεργο παιχνίδι να είστε έτοιμοι για εξωαγωνιστικό «πόλεμο». Θα θυμηθούν ξανά, και καλά, σχέσεις με άλλες ομάδες. Μπορεί να ανακαλύψουν πάλι κανέναν Λάσκοφ. Ήδη προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα, ότι ο ΑΡΗΣ κράζει για τη διαιτησία, επειδή θέλει να έχει εύνοια στην Τούμπα. Τα γνωστά επικοινωνιακά κέντρα θα «χτυπήσουν». Να είστε προετοιμασμένοι.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X