Ο χρόνος του Σίστο και το 2/3

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Πιόνε Σίστο ήταν η δεύτερη κίνηση του ΑΡΗ το καλοκαίρι και αρκετά ηχηρή, με τις απαιτήσεις να είναι αρκετά μεγάλες πριν καν πατήσει το πόδι του στη Θεσσαλονίκη.

Το “λίφτινγκ” της αριστερής πλευράς περιελάμβανε και την προσθήκη ενός ποιοτικού εξτρέμ, με τη συγκεκριμένη θέση να… ταλαιπωρεί αρκετά πέρυσι τον Άκη Μάντζιο ο οποίος δεν μπορούσε να καταλήξει σε κάποια σταθερή επιλογή.

Ο ΑΡΗΣ επέλέξε τον Σίστο με αυτή την προοπτική και μετά τη διακοπή τον περιμένει πολύ καλύτερο από τη δικαιολογημένη εικόνα που παρουσίασε σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Μία εικόνα που σίγουρα έχει ελαφρυντικά, με κύριο τη θλάση που υπέστη και τον άφησε εκτός για δύο εβδομάδες, πριν επιστρέψει και παίξει βασικός κόντρα σε Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης.

Ο Δανός άσσος δεν ήταν σημείο αναφοράς αλλά δεν έλειψαν τα θετικά σημάδια και με πιο βασικό τη συμμετοχή του στα γκολ της ομάδας.

Ο ΑΡΗΣ έχει πετύχει τρία έως τώρα στο πρωτάθλημα. Με εξαίρεση το αυτογκόλ στο Περιστέρι, ο Σίστο έχει συμμετοχή στα άλλα δύο. Πρώτα με την ασίστ στον Σιφουέντες και μετά με την ωραία συνεργασία του με τον Μοντόγια, η οποία κατέληξε στο γκολ του Μορόν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Η διακοπή των Εθνικών μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική και για αυτόν, δουλεύοντας σε πιο υψηλούς ρυθμούς ώστε να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και τις εντάσεις του εν όψει αγώνων στους οποίους θα χρειαστεί να βγει μπροστά και να κάνει τη διαφορά.

Προτεινόμενα Άρθρα