Πάρντιου: “Κάναμε ό,τι και στα προηγούμενα παιχνίδια, όμως απόψε τελειώσαμε τις φάσεις”

από Γιώργος Γκάτος

Ο Άλαν Πάρντιου τοποθετήθηκε στη συνέντευξη τύπου για την αποψινή “γεμάτη” εμφάνιση της ομάδας του, τον Λούις Πάλμα και τις στατικές φάσεις.

“Στα τελευταία παιχνίδια ήμασταν λίγο άτυχοι. Σήμερα ήμασταν επίσης καλοί αμυντικά και στη δημιουργία, αλλά απόψε τελειώσαμε τις ευκαιρίες μας και πήραμε τη νίκη” σημείωσε αρχικά ο Άγγλος τεχνικός.

Για το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ομάδα του πήρε προβάδισμα και έπειτα ξέσπασε:

“Είχαμε ευκαιρίες αλλά τα χαλούσαμε στη τελική πάσα, το κάναμε περίπλοκο. Παίκτες όπως ο Πάλμα, ο Μανού και ο Καμάτσο, είναι άπειροι και έχουν σκαμπανεβάσματα. Στο τελευταίο παιχνίδι, ο Ατρόμητος έκανε εξαιρετική δουλειά για να μας κρατήσει μακριά από τη περιοχή του. Έλεγα στους συνεργάτες μου, ότι αν απόψε σκοράρουμε πρώτοι, θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα. Έχουμε παίκτες που σκοράρουν, που απλώνουν σωστά το παιχνίδι μπροστά”.

Για τις αλλαγές που έκανε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ώστε ο ΑΡΗΣ να γίνει πιο επιθετικός απόψε:

“Ήθελα να έχουμε όλους τους παίκτες σε καλή κατάσταση και να νιώθουν ότι έχουν συμμετοχή στο παιχνίδι. Δε νομίζω ότι παίξαμε πιο επιθετικά από τη τελευταία φορά. Είχαμε 500 πάσες στο ένα παιχνίδι, 600 στο άλλο. Έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν είχαμε τα τελειώματα. Σήμερα ήρθαν τα γκολ, ήταν θέμα αυτοπεποίθησης. Ο Πάλμα επιβραβεύτηκε με τρία γκολ και μια ασίστ.”

Για τη συζήτηση που είχε με τον Λούις Πάλμα μετά το παιχνίδι:

“Του θύμισα τη κουβέντα που είχαμε. Είναι ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο και έχω δουλέψει με πολλούς από αυτούς. Το θέμα είναι η εξέλιξη τους. Του μίλησα για τη συγκέντρωση που δείχνει στη δουλειά του κάνει. Βελτιώθηκε και ο ίδιος. Πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτή την εμφάνιση, να συνεχίσει έτσι. Μιλάω για τη συγκέντρωση στη δουλειά που κάνει, στη προπόνηση και το παιχνίδι. Είναι μια… χαρούμε ψυχή. Απολαμβάνει το παιχνίδι. Έχει πολλά περιθώρια για να εξελιχθεί.”

Για τις πολλές κομπίνες στις αποψινές στατικές φάσεις:

“Αν θες να είσαι στις πρώτες θέσεις,να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει να παίρνεις γκολ και από αυτές. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δε μου άρεσε που είχαμε “μηδέν” γκολ από στατικές φάσεις. Δουλεύουμε σκληρά σε αυτά”.

Για τη παρουσία του Φαμπιάνο στις στατικές φάσεις:

“Ο Φαμπιάνο είναι ο καλύτερος μας… κεφαλοσφαιριστής. Θέλω να πω ότι στα προηγούμενα παιχνίδια, ακυρώθηκαν τρεις φορές γκολ από το VAR. Μας δημιούργησε ένα ψυχολογικό βάρος αυτό. Δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Σήμερα σκόραρε, μέτρησε και ήταν σημαντικό για την αυτοπεποίθηση της ομάδας”.

Προτεινόμενα Άρθρα