Πάρντιου: “Ο πρόεδρος έδειξε την θέληση του για να με φέρει εδώ” (vid)

από AllAboutARIS

Ο Άλαν Πάρντιου μίλησε στη κάμερα των καναλιών Novasports, στη πρώτη του συνέντευξη, μερικές μέρες πριν τη πρώτη του αγωνιστική υποχρέωση στον πάγκο του ΑΡΗ.

“Είχα παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια και είδα ότι είναι μια καλή ομάδα. Είδα την απόδοση και είδα μια καλή ομάδα σε ένα καλό επίπεδο. Αυτός ήταν ο πρώτος παράγοντας. Ο δεύτερος παράγοντας ήταν η θέληση του κ. Καρυπίδη. Αυτά έπαιξαν ρόλο” σημείωσε αρχικά.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα:

“Όπως περίμενα, η ομάδα είναι δυνατή. Υπάρχει καλή νοοτροπία. Το σταφ είναι προσηλωμένο και με κάνει να νιώθω οικεία. Δεν έχω βγει πολύ από το ξενοδοχείο μου, νιώθω άνετα.”

Για τις σταδιακές αλλαγές στην ομάδα και αν θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες:

“Η ομάδα έχει κάποιους τομείς που μπορεί να βελτιώσει σίγουρα, όμως έχει και πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Για να περάσω ολόκληρη τη φιλοσοφία μου, θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που αποτελεί μεγάλη πρόκληση”.

Για τον λόγο που χαρακτήρισε ως πρόκληση το Ελληνικό πρωτάθλημα:

“Δούλεψα στη ΤΣΣΚΑ και έχω μια εικόνα για την Ελλάδα, γιατί σκανάραμε το πρωτάθλημα. Ημουν τεχνικός διευθυντής εκεί και έβλεπα το τι γινόταν στην Ελλάδα. Κάποιες Ελληνικές ομάδες έχουν τη ποιότητα που είχε η ΤΣΣΚΑ. Θέλω να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν έχουμε τα χρήματα της Premier League, ομως θέλω να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς, να ανεβαίνουμε επίπεδο”.

Για το γεγονός πως γνωρίζει κάποιους παίκτες από το κοντινό παρελθόν:

“Το πρώτο παιχνίδι του Ζερβίνιο στην Αγγλία, ήταν εναντίον μου. Άντεξε 20 λεπτά και δέχθηκε κόκκινη κάρτα (σ.σ. γέλια). Είναι παίκτης κορυφαίας κλάσης και τέτοιους παίκτες τους θέλεις πάντα στην ομάδα. Δουλεύει πάρα πολύ καλά και είναι σχεδόν έτοιμος. Ο Γκρέι είναι γνωστός παίκτης σε όλους. Σκοράρει γκολ, χρειάζεται περισσότερη δουλειά με την ομάδα ώστε να νιώσει άνετα και να πάρουμε ακόμα περισσότερα γκολ. Με τον Μπράντλεϊ ήμασταν μαζί στην ΤΣΣΚΑ. Σε εκείνη τη θέση έχουμε και τον Πίρσμαν, έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό. Ο Μαντσίνι είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο. Θέλουμε το καλύτερο από αυτόν. Έχουμε πολλούς και καλούς νέους παίκτες. Θα δώσουμε βάση σε όλους.”

Για τη τελευταία -χρονικά- μεταγραφή, του Πίτερ Ετέμπο:

“Δεν είναι εδώ. Ο Έντουν Ερντάντεζ και ο Πίτερ Ετέμπο, δεν θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι της Κυριακής. Ακολουθεί διακοπή και δε θέλω να ταράξω τα νερά στην ομάδα. Θέλω να δουλέψω με το υπάρχον ρόστερ, ώστε να μπορέσουμε στη διακοπή να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να προσαρμόσουμε όλους τους παίκτες.

Για το ενδεχόμενο νέων μεταγραφών:

“Από όσο ξέρω δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές. Ήδη έχω ένα γκρουπ 24-25 παικτών και δουλεύουμε. Νομίζω είναι αρκετοί. Δεν θα πάρουμε άλλους παίκτες μέχρι το επόμενο μεταγραφικό παράθυρο. Αλλά με αυτόν τον πρόεδρο, ποτέ μη λες ποτέ”.

Για το τι γνωρίζει για τον Ολυμπιακό και το θέλει από το ντεμπούτο του στους Ελληνικούς πάγκους:

“Παρακολούθησα το χθεσινό τους παιχνίδι κόντρα στη Φράιμπουργκ, πιθανώς την καλύτερη ομάδα στη Bundesliga αυτή τη στιγμή. Είναι οι πρωταθλητές και πρέπει να το σεβαστούμε. Θέλω να απολογηθώ στους φιλάθλους γιατί δεν έχω μάθε Ελληνικά ακόμα -πέρα από λίγα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για το θερμό καλοσώρισμα και να τους εξηγήσω ότι η παραμονή μου στην ομάδα θα έχει δύο χαρακτηριστικά. Ο ένας είναι ο επαγγελματισμός και ο άλλος το ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτό θα ήθελα να βλέπω και εγώ, αν ήμουν στην κερκίδα. Ίσως δεχθούμε και 1-2 γκολ παραπάνω. Το γήπεδο είναι πολύ όμορφο, στενό, με τις κερκίδες δίπλα στον αγωνιστικό χώρο. Χρειαζόμαστε το γήπεδο μας για επιπλέον δύναμη. Συνεπώς, μην φάτε πολύ ψάρι και μην πιείτε πολύ κρασί. Κάντε φασαρία! Όχι ούζο!”

Για τις διαφορές καιρού ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα:

“Είμαι συνηθισμένος σε βροχές, όμως ο ήλιος σου δίνει κάτι διαφορετικό, άλλη ψυχολογία. Βέβαια, έχω ένα πρόβλημα αυτό το διάστημα με τον ήλιο, δερματολογικό. Ο κάθε άνδρας και η κάθε γυναίκα, άνω των 50, θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ την έκθεση στον ήλιο”.

Πατήστε ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε τα όσα δήλωσε ο Άγγλος τεχνικός.

 

Προτεινόμενα Άρθρα