Πέπε Ρέινα: «Να καταδικαστούν οι ρατσιστές, αλλά να ωριμάσει και ο Βινίσιους»

από AllAboutARIS

Για τον ρατσισμό στη LaLiga και την υπόθεση του Βινίσιους τοποθετήθηκε ο Πέπε Ρέινα σε συνέντευξή του στη Marca. Ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ τόνισε πως θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρές τιμωρίες σε ρατσιστές οπαδούς, αλλά επισήμανε πως ο Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ θα πρέπει να ωριμάσει ως προς τη συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο.
«Πρέπει να σταματήσει κάθε ρατσιστική συμπεριφορά. Δεν πιστεύω πως υπάρχει ρατσισμός σε όλα τα γήπεδα της Ισπανίας, απλά υπάρχουν οι τυπικοί κάφροι και οι ανόητοι που είναι δύσκολο να συγκρατηθούν. Αυτοί που αποκαλούσαν τον Βινίσιους “πίθηκο” πρέπει να καταδικαστούν, κατά την γνώμη μου», ανέφερε ο 40χρονος γκολκίπερ.
«Στο παρελθόν έχω μιλήσει στον Βινίσιους και του είχα πει ότι πρέπει να δείξει περισσότερη αφοσίωση στο παιχνίδι, καθώς εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Πιστεύω πως πρέπει να ωριμάσει περισσότερο και να δείχνει σεβασμό προς στους αντιπάλους του. Έτσι, νομίζω πως θα βελτιώσει ακόμα καλύτερα την απόδοσή του, δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι εκτός έδρας να είναι πόλεμος για εκείνον. Πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το φαινόμενο που ονομάζεται ρατσισμός πιο ενεργά και πιο αποφασιστικά. Πρέπει να επιβληθούν παραδειγματικές κυρώσεις όπως, κλείσιμο γηπέδων και διακοπή αγώνων. Πάντως, όσον αναφορά το ισπανικό πρωτάθλημα, νομίζω πως ο ρατσισμός δεν είναι τόσο έντονος όπως στα άλλα πρωταθλήματα, όπως της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X