Πήγε ορθολογικά, έδειξε τις προθέσεις του

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το φιλικό με τον Ολυμπιακό ήταν το τελευταίο του ΑΡΗ πριν την Αστάνα και φυσιολογικά ο Άκης Μάντζιος το προσέγγισε ως πρόβα ενδεκάδας για το πρώτο ματς με τους Καζάκους.

Η χθεσινή ενδεκάδα ήταν ίσως η πιο ορθολογική που παρέταξε ο προπονητής του ΑΡΗ στα φιλικά προετοιμασίας, δείχνοντας μεγάλο βαθμό και τις προθέσεις του για την αναμέτρηση του Νουρ Σουλτάν.

Οι ελλείψεις στο ρόστερ δημιουργούν κάποιες σταθερές σε συγκεκριμένες θέσεις. Ένα παράδειγμα είναι το δίδυμο των Δεληζήση-Μπεναλουάν στα στόπερ, εάν δεν γίνει η έκπληξη με τον Τζέγκο, όπως επίσης η παρουσία των Ντένις, Σούντγκρεν, Ματίγια, Γκάμα, Γκαρσία και Μπερτόγλιο.

Στα χαφ ο Σάσα φαίνεται ότι καλύπτει το χαμένο έδαφος και κερδίζει έδαφος για να παίξει βασικός κόντρα στην Αστάνα. Αυτό θέλει και ο Μάντζιος ώστε να κρατήσει τον Σάκιτς στα αριστερά της άμυνας και να αναλάβει το man to man του Τομάσοβ, δείχνοντας βέβαια ότι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του να αξιοποιήσει τον Αυστριακό και στα χφ. Είτε βασικό είτε στη διάρκεια του ματς.

Κάπως θολό ήταν μέχρι χθες και το τοπίο στην επίθεση, αλλά η χρησιμοποίηση του Μαντσίνι δίνει αυτόματα προβάδισμα στον Αργεντινό για να πάρει φανέλα βασικού στο Καζακστάν έναντι του Μάνου.

Προτεινόμενα Άρθρα