Πήρε το… ροντέο με το Κόσοβο και συνεχίζει αήττητη να ονειρεύεται EURO η Ρουμανία!

από AllAboutARIS

Όνειρα για ταξίδι στη Γερμανία το ερχόμενο καλοκαίρι συνεχίζει να κάνει η Ρουμανία! Μετά από ένα επεισοδιακό ματς, που τα είχε, κυριολεκτικά, όλα, η ομάδα του Έντουαρντ Ιορντανέσκου επικράτησε 2-0 του σκληροτράχηλου Κοσόβου και έβαλε ξανά από κάτω το Ισραήλ, «σκαρφαλώνοντας» εκείνη εκ νέου στη 2η θέση του 9ου ομίλου των προκριματικών του EURO!
Με το Κόσοβο, πλέον, να τίθεται νοκ-άουτ, τα πάντα για την πρόκριση θα κριθούν τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές μεταξύ Ελβετίας, Ρουμανίας και Ισραήλ. Στο Βουκουρέστι, πάντως, το βράδυ της Τρίτης (12/09), τα είδαμε όλα! Καταρχήν, η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής διακόπηκε στο 18′ και συνεχίστηκε 50 λεπτά αργότερα! Αιτία ήταν πανό, που «σήκωσαν» οι Ρουμάνοι οπαδοί και έγραφαν «το Κόσοβο είναι Σερβία», αλλά και πως «η Μολδαβία είναι Ρουμανία». Παράλληλα, στην ”Arena Nationala” του Βουκουρεστίου ακούστηκαν δεκάδες συνθήματα κατά του Κοσόβου και υπέρ της Σερβίας!

 

Στο 18′, λοιπόν, ο Γάλλος διαιτητής Ντελαζό διέκοψε τον αγώνα, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, ενώ παίκτες της Ρουμανίας πλησίασαν τους οπαδούς στο πέταλο, ζητώντας τους να σταματήσουν τα συνθήματα και να κατεβάσουν τα πανό. Αυτό δεν έγινε και πέντε λεπτά αργότερα, ο ρέφερι έστειλε τους παίκτες των δύο ομάδων στο αποδυτήρια.
Να σημειωθεί πως για τουλάχιστον μισή ώρα οι Ρουμάνοι αρνούνταν να κατεβάσουν τα πανό και γίνονταν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων για την τύχη του αγώνα. Με τα πολλά, πείστηκαν να τα κατεβάσουν και το παιχνίδι συνεχίστηκε έπειτα από σχεδόν μία ώρα και με την προειδοποίηση πως, αν υπήρχαν νέες προκλήσεις, θα διακοπεί οριστικά εις βάρος της Ρουμανίας. Η διακοπή, πάντως, τους γηπεδούχους φάνηκε να επηρέασε κυρίως. Με την επανέναρξη του αγώνα, το Κόσοβο είχε δύο φάσεις, προκειμένου να πάρει το προβάδισμα! Όλα άλλαξαν, όμως, στο 42′, με τον Μουρίτσι να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ρουμανία δυσκολευόταν αφάνταστα ακόμη και ευκαιρία να δημιουργήσει! Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, εξάλλου, τους γηπεδούχους άρχισαν να ζώνουν τα φίδια, όταν, στο 61′, είδαν τον ανίκητο Μούριτς να λέει «όχι» στο πέναλτι του αρχηγού Στάντσιου! Ο τελευταίος, για την ιστορία, ήταν εκείνος, που πλησίασε τους οπαδούς στο 18′, ζητώντας τους να κατεβάσουν τα πανό, για να συνεχιστεί το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί έντονα!
Από μοιραίος, ωστόσο, ο 30χρονος παίκτης της Νταμάκ (Σαουδική Αραβία) έγινε ωραίος στο 83ο λεπτό, «γράφοντας» το 1-0 με δυνατό σουτ και με τη βοήθεια και του δοκαριού! Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε φωτιά! Οι Κοσοβάροι, παρότι με 10, βγήκαν στην επίθεση για την ισοφάριση και σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις λαχτάρησαν την ”Nationala Arena”, που είδε και τον πρώην παίκτη του Ατρόμητου, Ντένις Αλιμπέκ, να χάνει αδιανόητο τετ-α-τετ! Τελικά, η ηρεμία για τους γηπεδούχους ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μιχάιλα να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Προτεινόμενα Άρθρα