Πίσω από το γκολ και το “παραπάνω” του Γκρέι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την περασμένη Κυριακή ο Άντρε Γκρέι σκόραρε το καλύτερο γκολ στη φετινή Super League και είναι το πρώτο φαβορί -για την ώρα- όσον αφορά το γκολ της χρονιάς.

Είναι ο πρώτος λόγος που ο Τζαμαϊκανός αποτελεί σημείο αναφοράς και περιόρισε κάπως την όλη κουβέντα που γίνεται γύρω από την περίπτωσή του και μέχρι ένα σημείο είναι δικαιολογημένη. Δεν είναι όμως μόνο το γκολ…

Ο 31χρονος συνδύασε ένα πανέμορφο τέρμα με μία συνολικά θετική εμφάνιση μετά από καιρό, στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα. Οχι το peak του αλλά κάτι πολύ καλύτερο. σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια.

Ηταν περισσότερο μέσα στις φάσεις και ο λόγος που έγινε αυτό ήταν ότι τροφοδοτήθηκε παραπάνω και είχε καλύτερη κίνηση μέσα στο “κουτί”. Και για να τα κάνει όλα αυτά έτρεξε περισσότερο και αύξησε τις εντάσεις του.

Ο Τζαμαϊκανός διπλασίασε τα high speeds του και ανταποκρίθηκε, καταγράφονυας μάλιστα για πρώτη φορά ολόκληρο 90λεπτο στο φετινό πρωτάθλημα αφού είτε γινόταν αλλαγή είτε ερχόταν από τον πάγκο. Ένα στατιστικό που έχει την αξία του στην περίπτωση του Γκρέι λόγω των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του, όπως και το ένα γκολ άνα τέσσερις τελικές, περίπου, που μετράει έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Με τα παραπάνω και τη σεντερφορίσια παρουσία του στην περιοχή περιορίζει κάπως τον όποιο προβληματισμό υπάρχει για αυτόν. Σίγουρα όμως χρειάζεται και μπορεί να δώσει παραπάνω, όπως δεν μειώνεται η ανάγκη για την απόκτηση τουλάχιστον ακόμη ένα επιθετικού τον Ιανουάριο. Για τον 31χρονο, το ματς κόντρα στον ΟΦΗ να αποτελεί μία καλή βάση. Η συνέχεια εξαρτάται από τον ίδιο…

 

Προτεινόμενα Άρθρα