Παγκόσμιο Κύπελλο: Μπέκαμ και Πρίγκιπας Γουίλιαμ κατηγορούνται για σεξισμό (vid)

από AllAboutARIS

Οι Αγγλίδες έχασαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών από την Ισπανία με 1-0. Παρόλα αυτά, δέχτηκαν συγχαρητήρια που έφτασαν στον μεγάλο τελικό.

Το Μουντιάλ Γυναικών συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο, για τους λάθος λόγους όμως. Μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε με το φιλί στο στόμα του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στην επιθετικό της “ρόχα”, Τζένι Ερμόσο, η φεμινιστική ομάδα “MFW” κατηγορεί για σεξισμό τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Γουίλιαμ.

Οι δύο άντρες που συνεχάρησαν τις “λέαινες” στα κοινωνικά δίκτυα για την πορεία τους στη διοργάνωση, βρίσκονται στο στόχαστρο μίας φεμινιστικής ακτιβιστικής ομάδας. Η οποία χαρακτηρίζει ως “σεξιστική συμπεριφορά” τις αναρτήσεις που έκανε, τόσο ο παλαίμαχος άσος, όσο και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, “χρησιμοποιώντας” τις κόρες τους, Χάρπερ και Σάρλοτ αντίστοιχα.

Τους κρίνουν καθώς στα video τους δεν συμπεριέλαβαν τους γιους τους. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, τα μηνύματα είναι “ανοιχτά σεξιστικά”:

“Τους συνόδευαν μόνο οι κόρες τους και όχι οι γιοι τους. Επειδή εξακολουθεί να θεωρείται ανεπιθύμητο και ακόμη και αηδιαστικό το γεγονός ότι τα αγόρια μπορούν να έχουν γυναικεία πρότυπα ή να ζητωκραυγάζουν για μια γυναικεία ομάδα. Αν δεν το πιστεύετε αυτό, φανταστείτε ότι ήταν ο τελικός των ανδρών της ομάδας της Αγγλίας.

Αυτοί οι άντρες θα σύστηναν όχι μόνο τις κόρες τους, αλλά και τους γιους τους. Πολλοί θα το δουν ως ένα δευτερεύον ζήτημα, αλλά δεν είναι. Είναι μια μικρο-επιθετικότητα που βιώνουν γυναίκες και άνθρωποι από καταπιεσμένες ομάδες κάθε μέρα της ζωής τους”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα Άρθρα