Παππάς στον Libero 107.4: «Ο πόνος είναι καύσιμο υψηλών οκτανίων»

από AllAboutARIS

Ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Δομής «Εις το όνομα του Άλκη», Λευτέρης Παππάς, μίλησε στον Libero 107.4 και την εκπομπή «Pressing» για τις δράσεις, τη λειτουργία και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Στην αρχική τοποθέτησή του σχολίασε: «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ΜΜΕ. Πρώτα απευθυνόμαστε τον κόσμο. Να ενεργοποιηθούν όσοι προσεγγίζουν το ζήτημα όπως εμείς. Γιατί όσο περισσότερα μέλη, τόσο πιο εύκολο να υλοποιούμε τις δράσεις που θέλουμε».

Για το πόσα μέλη, από ποιες περιοχές και ποιων ομάδων οπαδοί υπάρχουν: «Ο αριθμός των μελών και εθελοντών, είναι τριψήφιος. Έχουμε από όλες τις ομάδες. Δεν μας ενδιαφέρει τι ομάδα είναι ο καθένας κι ούτε ρωτάμε. Μόνοι τους μας αναφέρουν κι έτσι ξέρω ότι είναι απ’ όλες τις ομάδες. Δεν μας ενδιαφέρει ποια ομάδα υποστηρίζει ή αν ασχολείται με τον αθλητισμό, αλλά να πόνεσαν με τη δολοφονία του Άλκη. Έχουμε και πολλές γυναίκες. Υπάρχουν μέλη από την Κρήτη ως τη Θράκη, από τη Γερμανία και τη Νέα Υόρκη».

Για την επαγγελματική δραστηριότητα των μελών: «Χρειαζόμαστε πολλούς. Και μερικούς συνταξιούχους. Ο χρόνος που διαθέτουμε είναι από τη δουλειά μας και τις οικογένειές μας. Δεν έχουμε κάποιους συνταξιούχων. Ο πόνος είναι καύσιμο υψηλών οκτανίων, αλλά θέλουμε μια κάποιους συνταξιούχος που να έχουν χρόνο για να βοηθήσουν».

Για τους άξονες δράσης της Δομής:  «Τρεις είναι οι άξονες δράσης και ενεργειών. 1. Να μη ξεχαστεί ο Άλκης. 2. Βοήθεια και στήριξη στα θύματα οπαδικής βίας. 3. Ενέργειες για να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα. Πρώτα απ’ όλα εμείς να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και οπαδοί. Να μάθουμε να δεχόμαστε την διαφορετικότητα. Από τότε που ξεκινήσαμε, πολλοί λένε ότι δύσκολο, απίθανο, δεν αλλάζει τίποτα. Είναι δύσκολο, αλλά αν δεν αλλάξει τώρα, πότε θα αλλάξει; Αυτό το εγχείρημα έρχεται από τη βάση και αισιοδοξώ ότι πολλά μπορούν να γίνουν, αν αλλάξει η βάση και μετά να πάει προς την κορυφή. Έχουμε ένα μότο στον πυρήνα της Δομής. «Είναι κάτι δύσκολο και ακατόρθωτο; Ε τότε τι περιμένουμε;». Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια. Πρώτ’ απ’ όλα για τους εαυτούς μας».

Για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις ομάδων: «Σαν Δομή πήραμε μέρος στην εκδήλωση για τα γενέθλια του ΑΣ ΑΡΗΣ, που έγιναν στη μνήμη του Άλκη. Σήμερα κληθήκαμε να πάμε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, θα κάνει μια γιορτή όλο το τμήμα μπάσκετ κι έχουν προγραμματίσει κάτι στη μνήμη του Άλκη»

Είπε ακόμη: «Τις ιδέες για τις προτάσεις τις θέλουμε. Ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Εμείς δημιουργήσαμε αυτό. Η Δομή δημιουργήθηκε έτσι, ο πόνος που νιώσαμε μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε εις το όνομα του Άλκη. Σίγουρα μπορούν να γίνουν ενέργειες για τον Τόσκο και το Νάσο».

Προτεινόμενα Άρθρα