Παράπονα Μπονούτσι προς FIFA μετά τον αποκλεισμό: “Τρελό να παίζεται σε ένα ματς η πρόκριση”

από AllAboutARIS

H εθνική Ιταλίας, αν και νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν θα μπορέσει να βρεθεί στα γήπεδα του Κατάρ για να διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου, αφού γνώρισε την ήττα με 1-0 εντός έδρας από την Βόρεια Μακεδονία και αποκλείστηκε άδοξα στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το γεγονός αυτό βύθισε σε θλίψη ένα ολόκληρο ποδοσφαιρικό έθνος, το ιταλικό, με τον Λεονάρντο Μπονούτσι να μην έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ του αποκλεισμού και να μη διστάζει να επιτεθεί στην FIFA για το σύστημα με το οποίο μοιράζει εισιτήρια για την τελική φάση.

“Πήγαμε να τα παίξουμε όλα σε ένα μόνο παιχνίδι, με τον κανονισμό αυτό να τον θεωρώ παράλογο. Δυστυχώς έτσι αποφασίστηκε, είναι όμως μία τρελή απόφαση.

Σε όλους τους ομίλους, τόσο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όσο και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, δίνεις αγώνες εντός και εκτός έδρας, και την ίδια ώρα για να πας στο Μουντιάλ δίνεις ένα μόνο παιχνίδι όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα όπως είδαμε ήδη”, τόνισε στην ιταλική ιστοσελίδα Sportmediaset o στόπερ της Γιουβέντους, με την πίκρα του για το σύστημα διεξαγωγής να αποτυπώνεται και με τα ακόλουθα λόγια:

“Υπάρχουν εθνικές ομάδες σε άλλες συνομοσπονδίες που έχασαν 4 με 5 ματς, ενώ εμείς με ένα γκολ που δεχτήκαμε στο 92ο λεπτό στο μοναδικό ματς που χάσαμε, μένουμε σπίτι. Είναι πραγματικά μία τρέλα αυτή η νέα φόρμουλα

Την ίδια ώρα πάντως, ο Μπονούτσι δεν απέφυυγε να κάνει την αυτοκριτική του λέγοντας μεταξύ άλλων: “Ο κανονισμός δεν είναι άλλοθι ή δικαιολογία. Θα έπρεπε σίγουρα να κάνουμε περισσότερα. Από εδώ και θα πέρα θα πρέπει αν δημιουργήσουμε έναν δρόμο για το μέλλον για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν.

Ίσως χαθήκαμε λίγο μετά από την κατάκτηση του Euro 2020. Θα πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε ξανά τις αξίες μας, τα χαρακτηριστικά μας, το ενθουσιασμό μας. Αυτά τα στοιχεία έλειπαν για να χάσουμε το δρόμο προς το Μουντιάλ”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X