Παρί: Ο Αλ-Κελαϊφί έριξε καρφί για την Μπαρτσελόνα και έλαβε… δυναμική απάντηση

από AllAboutARIS

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού στο φινάλε της περασμένης σεζόν, με δυσθεώρητα χρέη να απειλούν να την στραγγαλίσουν οικονομικά και να μπλοκάρουν κάθε μεταγραφική δραστηριότητά της, όμως η διοίκηση Λαπόρτα ξεπέρασε τον σκόπελο.

Αυτό έγινε μέσω της γενικής συνέλευσης του Ιουνίου που ενέκρινε την ενεργοποίηση δύο μοχλών στήριξης, τη διάθεση μέρους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε τρίτους και την πώληση του 49,9% των Barça Studios, προσφέροντας βαθιά οικονομική ανάσα στο σύλλογο.

Κατά μία έννοια, αποφάσισε να διασώσει το παρόν της υποθηκεύοντας το μέλλον της και κάπως έτσι άφησε πίσω της και τις κολοσσιαίες άμεσες υποχρεώσεις που την έφερναν κοντά στη χρεοκοπία και την αδυναμία να εκδώσει δελτία στις νέες μεταγραφές της, αφού απέκτησε χώρο στο salary cap της.

Το συγκεκριμένο πλάνο μπήκε πάντως στο στόχαστρο αρκετών και σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, με τον πρόεδρο της Παρί να αφήνει σπόντες για τον τρόπο εισροής χρημάτων στα ταμεία των μπλαουγκράνα κατά τη διάρκεια συνέλευσης της ECA στην Κωνσταντινούπολη.

“Οι νέοι κανονισμοί για την οικονομική βιωσιμότητα αποτελούν μια σημαντική πρόοδο. Οι κανονισμοί ελέγχουν τα κόστη και τα έξοδα. Θα συνεισφέρουν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας στο ποδόσφαιρο.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τα επίπεδα χρέους γιατί η εισροή χρημάτων δια μαγείας δεν είναι ένα βιώσιμο μονοπάτι. Πρέπει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά, για να λάβει όμως απάντηση μέσα σε λίγες ώρες.

Όχι από την ίδια την Μπαρτσελόνα αλλά από τον πρόεδρο της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, που με τη σειρά του πέταξε το γάντι στον Αλ-Κελαϊφί λέγοντας τα εξής:

“Δεν υπάρχει μαγικό. Η Μπαρτσελόνα πούλησε μέρη των περιουσιασκών στοιχείων της για να καλύψει τις απώλειές της. Αν συμβεί αυτό στην Παρί, ανοίγουν σωλήνες αερίου. Για βιώσιμο ποδόσφαιρο πρέπει να πληρώσεις από αυτό που έχεις, Σωστά;”

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X