Παρί Σεν Ζερμέν: Ρεκόρ εσόδων με 700 εκατ. ευρώ!

από AllAboutARIS

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει λάβει 700 εκατομμύρια ευρώ φέτος, ρεκόρ από τότε που ο Νάσερ Αλ-Κελαϊφί ανέλαβε τη γαλλική ομάδα το 2011.

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν μια παραγωγική σεζόν για τον σύλλογο, μιας και γνώρισε πρόωρα τον αποκλεισμό από το Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να είναι ικανοποιημένη από άποψη εισοδήματος. Κι αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες της L’Équipe, η πρωταθλήτρια Γαλλία, κάνοντας τον απολογισμό της φετινής σεζόν, έχει έσοδα 700 εκατομμύρια ευρώ, ρεκόρ από τότε που ο Νάσερ Αλ-Κελαϊφί ανέλαβε τη γαλλική ομάδα το 2011.

Τα έσοδα από χορηγίες αυξήθηκαν κατά 13% αυτή τη σεζόν χάρη στα νέα συμβόλαια που υπογράφηκαν με την με την πλατφόρμα πώλησης αθλητικών παπουτσιών, ενδυμάτων και αξεσουάρ, GOAT αλλά και με τις Gorillas και Crypto. Συνολικά, τα έσοδα από χορηγίες έδωσαν στους Παριζιάνους περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας άλλος λόγος που εξηγεί την αύξηση των κερδών της Παρί Σεν Ζερμέν είναι η υπογραφή του Λιονέλ Μέσι. Ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας αποτέλεσε μια… βαθιά ανάσα για το ταμείο του συλλόγου. Ο τζίρος της περασμένης σεζόν για τις φανέλες ήταν στα 41 εκατομμύρια ευρώ και φέτος η ομάδα πούλησε περισσότερες από ένα εκατομμύριο φανέλες του Μέσι, με αποτέλεσμα τα οικονομικά να εκτοξευτούν.

Αυτή τη σεζόν, η αύξηση των εσόδων της πρωταθλήτριας Γαλλίας έχει αυξηθεί κατά 42% σε σύγκριση με τη σεζόν 2019-2020, που αντιπροσωπεύει κέρδη 132 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με τα 93 εκατομμύρια ευρώ που καρπώθηκαν πριν από τρία χρόνια, ξεπερνώντας το ρεκόρ, που ήταν 115 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν 2018-2019. Οπως αναφέρεται μάλιστα στη «L’ Equipe» ο μόνος αδύναμος κρίκος της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Φυσικά ο πρόωρος αποκλεισμός στη φάση των «16» στο Champions League έπαιξε ρόλο, καθώς ο σύλλογος είχε προγραμματίσει να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης και να λάβει ακόμη 200 ​​εκατομμύρια ευρώ, όπως την περασμένη σεζόν.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X