Πετάξτε… υγρά ελεύθερα!

από AllAboutARIS

Πριν από λίγο ενημερωθήκατε για την απόφαση του αθλητικού δικαστή να τιμωρήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με πρόστιμο 2.000 ευρώ για τον αγώνα με τον ΑΡΗ. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση έχει να κάνει, όχι με το λόγο για τον οποίο τιμωρήθηκε, αλλά κυρίως η απαλλαγή της αθηναϊκής ομάδας από μία “κατηγορία”. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.

Καταρχάς, ο Παναθηναϊκός πληρώνει πρόστιμο για υβριστικά συνθήματα κατά του Θόδωρου Καρυπίδη και εναντίον του διαιτητή Φωτιά. Πάμε τώρα στο… άλλο.

Σύμφωνα με την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα…: “Στο 52’ λεπτό του αγώνα, φίλαθλος της εγκαλουμένης από τη θύρα 11, έριξε νερό στον δηλωμένο ως ασφάλεια της φιλοξενούμενης ομάδας ΔΑΓΚΛΗ Μ., ο οποίος καθόταν σε παρακείμενο παγκάκι δίπλα στη φυσούνα του γηπέδου”.

Γι’ αυτό όμως απαλλάχθηκε ο Παναθηναϊκός, διότι όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης…: ” Ως προς την πρώτη αποδιδόμενη πράξη, πρέπει να απαλλαγεί η εγκαλούμενη, καθόσον η ρίψη υγρού στοιχείου δεν τυποποιείται στην πειθαρχική παράβαση της ρίψης αντικειμένων της διάταξης του άρθρου 15 παρ. 3 ΠΚ/ΕΠΟ. Υπό τα ανωτέρω, επομένως, δεδομένα, πρέπει να απαλλαγεί η εγκαλούμενη για την πρώτη πράξη…”.

Προτεινόμενα Άρθρα