Τον πιέζουν οι ανάγκες οπότε… πιέζει και αυτός!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αναβολή της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος φέρνει περισσότερο στο προσκήνιο τα μεταγραφικά του ΑΡΗ και ειδικά από τη στιγμή που έχει μπει ο τελευταίος μήνας του 2023.

Δεν είναι βέβαια οι εξελίξεις στο πρωτάθλημα που αναγκάζουν τους ανθρώπους της ομάδας να ασχοληθούν με την ενίσχυση του ρόστερ, “τρέχοντας” εδώ και αρκετές εβδομάδες μία προεργασία με στόχο να γίνουν ως τα τέλη του χρόνου οι πρώτες κινήσεις.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έγιναν ξανά αρκετά αισθητές οι ανάγκες του ρόστερ και αύξησαν την πίεση για την ενίσχυσή του, τόσο λόγω χρόνου όσο και λόγω του αρκετά φορτωμένου προγράμματος με το οποίο θα υποδεχθεί ο ΑΡΗΣ το νέο έτος.

Η ομάδα θα δώσει έξι παιχνίδια σε 22 μέρες και τέσσερα ντέρμπι, με τα δύο του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ να είναι τα πιο απαιτητικά και να κρίνουν. τη συνέχεια της στο θεσμό.

Το έργο του ΑΡΗ με το υπάρχουν υλικό δεν θα είναι εύκολο. Οι επιστροφές που περιμένει ο Άκης Μάντζιος μέχρι τις αρχές του 2024 θα ενισχύσουν τις επιλογές του, όμως και πάλι θα χρειαστεί κάτι παραπάνω.

Ο στόχος των “κιτρινόμαυρων” είναι μέχρι την περίοδο των εορτών να έχουν κλείσει 1-2 παίκτες και ενδεχομένως να τους έχουν φέρει και στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μπουν σε διαδικασία προπονήσεων και προσαρμογής για να είναι διαθέσιμοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τις γιορτές.

Ολα τα παραπάνω αναγκάζουν τον ΑΡΗ να πιέσει λίγο παραπάνω τις καταστάσεις και τις κινήσεις που θέλει να κάνει. Φορ, εξτρέμ, 10ρι, αριστερό μπακ… και βλέπουμε.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τόσο προχωρημένο για την ομάδα. Η περίπτωση του Εμίλ Σέιντε είναι εκείνη στην οποία έχουν γίνει κάποια παραπάνω βήματα, με την ομάδα να πιέζει τόσο τον ίδιο όσο και τη Σασουόλο. Δεν είναι όμως τελειωμένη, για αυτό και υπάρχουν εναλλακτικές όσον αφορά τα εξτρέμ .

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος κυλάει και ο Θεόδωρος Καρυπίδης θέλει να κάνει κάποια… δώρα στον Μάντζιο στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, ώστε να τον βοηθήσει εν όψει Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα Άρθρα