«Πικρή» νίκη για τη Γερμανία και… επιστροφή στο σπίτι (vid)

από AllAboutARIS

Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη φάση των ομίλων για δεύτερη σερί διοργάνωση η Γερμανία, η οποία παρά το γεγονός ότι νίκησε δύσκολα με 4-2 την Κόστα Ρίκα, έμεινε στην τρίτη θέση του 5ου ομίλου, αφού η Ιαπωνία επικράτησε 2-1 της Ισπανίας!
Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 10ο κιόλας λεπτό με τον Γκνάμπρι και έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες κόντρα στην Κόστα Ρίκα, η οποία απάντησε στο δεύτερο ημίχρονο και έφερε τούμπα το ματς, χάρη σε δύο γκολ των Τεχέδα (58’) και Βάργκας (70’). Επέστρεψε και σκόραρε τρεις φορές με Χαβερτς και Φίλκρουγκ στο τελευταίο 20λεπτο η Γερμανία, αλλά το τελικό 4-2 δεν ήταν αρκετό για να πάρει την πρόκριση.

Η Γερμανία μπήκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με διάθεση να πιέσει ασφυκτικά την Κόστα Ρίκα, φτιάχνοντας την πρώτη φάση για γκολ στο 3’, με τον Νάβας να έχει «απάντηση» σε σουτ του Μουσιάλα. Στο 9’ ο Κίμιχ βρήκε με σέντρα τον Μίλερ, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Τελικά, ο Γκνάμπρι έδωσε το προβάδισμα στα «πάντσερ» στο 10’, μετά από σέντρα του Ράουμ από τα αριστερά και δυνατή κεφαλιά του επιθετικού της Μπάγερν. Στο 14’ ο Γκορέτσκα πήρε μία ακόμα κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μίλερ, αλλά ο Νάβας απέκρουσε με δυσκολία. Η Γερμανία συνέχισε να κυριαρχεί και η Κόστα Ρίκα αδυνατούσε να περάσει το κέντρο, με τον Κίμιχ να σουτάρει με δύναμη από μακριά και τον Νάβας να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Στο 40’ ο Γκνάμπρι έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια και σούτερε με φάλτσο ελάχιστα άουτ, ενώ στο 43’ η Κόστα Ρίκα έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Νόιερ να διορθώνει με εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Φούλερ, το διπλό λάθος από Ράουμ και Ρίντιγκερ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Γερμανία να μην μπαίνει με την ίδια διάθεση, με την Κόστα Ρίκα να αναθαρρεί και παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η ανατροπή της Ιαπωνίας άφηνε τη Γερμανία εκτός φάσης των «16», ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Φλικ στο 58’, όταν η Κόστα Ρίκα ισοφάρισε μετά από γρήγορη αντεπίθεση. Ο Φούλερ σέντραρε από δεξιά, ο Γουόστον πηρε την κεφαλιά και ο Νόιερ απέκρουσε χωρίς σταθερότητα, με την μπάλα να φτάνει στον Τεχέδα, ο οποίος από από κοντά «έγραψε» το 1-1.
Στο 61′ ο Μουσιάλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με διαγώνιο σουτ, στο 62′ ο Οβιέδο έβαλε κόντρα σε σουτ του Μίλερ που πήγαινε προς τα δίχτυα, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Ρίντιγκερ με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και άουτ. Στο 68′ Η Γερμανία είχε τρίτο δοκάρι, ξανά με τον Μουσιάλα, πριν η Κόστα Ρίκα φέρει τούμπα το ματς στο 70′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάμπελ και κοντινή προβολή του Βάργκας.
Για λίγο η Κόστα Ρίκα ήταν εκείνη που έπαιρνε την πρόκριση, αλλά στο 73′ η Γερμανία ισοφάρισε, με τον Χάβερτς να σκοράρει λίγα λεπτά μετά την είσοδό του ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Στο 76′ ο Νάβωας απέκρουσε με το… κεφάλι του κοντινό εξ επαφής πλασέ του Φίλκρουγκ, με τον Χάβερτς να σκοράρει ξανά στο 85′, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 89′ ο Φίλκρουγκ διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 4-2, μετά από σέντρα του Κίμιχ και κεφαλιά-πάσα του Σανέ, ενώ στο 90’+6′ επιθετικός της Βέρντερ έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Νάβας, με κεφαλιά.






Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X