Πιο παραγωγικός, λιγότερο αποτελεσματικός

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ώρα ντέρμπι για ΑΡΗ και ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι δύο ομάδες κοντράρονται για πρώτη φορά φέτος, με τις δικές τους ιδιαιτερότητες, αδυναμίες και πράγματα που πρέπει να διορθώσουν στο χορτάρι.

Μετά από 10 αγωνιστικές έχουμε πλέον μία πρώτη υπεύθυνη εικόνα για το πως παράγουν, σκοράρουν και αμύνονται “κιτρινόμαυροι” και ασπρόμαυροι”.

Στο θέμα των τελικών προσπαθειών ο ΑΡΗΣ έχει σαφή υπεροχή έναντι του ΠΑΟΚ. Όντας πιο παραγωγικός επιθετικά στο παιχνίδι του. Οι παίκτες του Μάντζιου παράγουν περισσότερο, έχοντας ίσως από τις κορυφαίες λύσεις μεσοεπιθετικά στο πρωτάθλημα.

Σε 10 αγώνες οι “κιτρινόμαυροι” σημείωσαν 132 τελικές. Έναντι 115 του ΠΑΟΚ. Την ώρα που ο “δικέφαλος” διαθέτει ένα ρόστερ υπερ-πολλαπλάσιο του ΑΡΗ.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ σκοράρει περισσότερο. Σε 10 παιχνίδια έχει σημειώσει 20 γκολ. Με τον μ.ο των 2 τερμάτων ανα παιχνιδι να είναι ανώτερος του 1,3 του ΑΡΗ.

Τύχη, φόρμα ή αποτελεσματικότητα; Το σίγουρο είναι πως ο ΑΡΗΣ θα καλύψει τα νώτα του στο παιχνίδι της Τούμπας, ώστε να μην γίνει μέρος της στατιστικής του αντιπάλου.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X