Πογιέτ: «Προσπαθούμε να κάνουμε τους παίκτες να σκέφτονται… γαλανόλευκα»

από AllAboutARIS

Την πρώτη της προπόνηση ενόψει των αναμετρήσεων με Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία για το Nations League, πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα, ενώ ο Γκουστάβο Πογιέτ έκανε δηλώσεις, στις οποίες αναφέρθηκε στα σχέδιά του για τα επερχόμενα παιχνίδια, αλλά και στο ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει η ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκουστάβο Πογιέτ:

Για το πώς βλέπει τα ματς: «Αρχικά προσπαθούμε να κάνουμε τους παίκτες να σκέφτονται… γαλανόλευκα. Πρέπει να θυμίσουμε στα παιδιά πως δεν σταματάμε την βελτίωση και δεν πρέπει να στοχεύουν στη νίκη και να μην έχει σημασία αν είμαστε στην κορυφή του ομίλου και να δίνουν το 100% στα ματς. Να δείξουμε τις εμφανίσεις που είχαμε στα παιχνίδια του Βόλου».

Για το αν θα πειραματιστεί και αν θα δώσει περισσότερο χρόνο σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει πολύ έως τώρα: «Δεν χρειάζεται να πω κάτι πάνω σε αυτό και όχι, δεν θα πάρουν περισσότερο χρόνο ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ με την Ελλάδα μέχρι τώρα».

Για το αν θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι με την Κύπρο: «Θα είναι ένα διαφορετικό και δύσκολο παιχνίδι. Έχουν νέο προπονητή που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, θα παίξουν διαφορετικά και θα είναι ένα ντέρμπι. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι οι παίκτες για να μπουν στο ματς και να διαχειριστούν την οποιαδήποτε κατάσταση του αγώνα».

Για το τι ποδόσφαιρο θέλει να παίζει η Εθνική: «Πρέπει να είμαστε στο 100% συνεχώς όπως μας απέδειξαν τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια. Κάθε ματς έχει τη δική του ένταση και συνθήκες. Δεν θέλω να μιλάω για τα αποτελέσματα αλλά για τη γενική εικόνα των αγώνων. Στις Εθνικές ομάδες είναι δύσκολο να δημιουργείς ταυτότητα γιατί δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια του χρόνου για να το κάνουμε. Χώρες όπως η Ισπανία είναι σε διαφορετική κατάσταση γιατί οι παίκτες έπαιζαν μαζί σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Εμείς είμαστε από την αρχή και χρειαζόμαστε προπονήσεις για να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο».

Για το αν το πάθος του μεταφέρεται στους παίκτες: «Ναι το είπα και πριν. Θέλω να τους το μεταφέρω και το κάνω γιατί παίζουν για το εθνόσημο και όπως όλοι στη χώρα έχουν τα προβλήματά τους, εκείνοι παίζουν για αυτούς και παράλληλα, εκπροσωπούν τον ίδιο τον προπονητή αν έχουν το ίδιο πάθος».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X