Πογιέτ: «50-50 η συμμετοχή Μπακασέτα και Γιακουμάκη»

από AllAboutARIS

Ο Γκουστάβο Πογιέτ στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση της Εθνικής απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Nations League υπενθύμισε πως η Ελλάδα πέτυχε τον στόχο της που ήταν η πρώτη θέση ενώ εξήγησε ότι είναι σημαντικό οι ποδοσφαιριστές να παίζουν στις ομάδες τους.

Ο Ουρουγουανός παράλληλα περιμένει να δει αν θα χρησιμοποιήσει τους Τάσο Μπακασέτα και Γιώργο Γιακουμάκη που παραμένουν αμφίβολοι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη συμμετοχή των Μπακασέτα και Γιακουμάκη: «Είναι στο 50-50 και οι δύο, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τη σημερινή προπόνηση αλλά και το πως θα κυλήσει το 24ώρο. Δεν θα πούμε και πολλά στους φίλους μας τους Ιρλανδούς αλλά όντως είναι 50-50 και η σημερινή προπόνηση είναι σημαντική».

Για το αν έχει λύσει η ομάδα τα προβλήματα κόντρα σε ομάδες που παίζουν μαζική άμυνα: «Καλή ερώτηση. Θα σας την απαντήσω αύριο μετά το παιχνίδι».

Για το χαμηλό ποσοστό στις εύστοχες πάσες κόντρα στην Κύπρο (83%) σε σχέση με τα προηγούμενα ματς όπου ήταν πάνω από 90%: «Θα ήταν καλό να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερη δουλειά. Δεν είχαμε την τύχη να προπονηθούμε όλοι μαζί σωστά. Αυτή είναι η κατάσταση σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στους παίκτες, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%. Και πρέπει οι παίκτες να παίζουν και στις ομάδες τους».

Για το αν ψάχνει ακόμα να μάθει την ομάδα ή αν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στην φιλοσοφία: «Πρώτα απ’ όλα μην είστε τόσο δραματικός. Ο στόχος ήταν να κερδίσουμε τον όμιλο και τα καταφέραμε. Εάν δεν τον είχαμε πετύχει θα μπορούσαμε να ήμαστε δραματικοί. Δεύτερον έχουμε δεχτεί δύο γκολ σε επτά παιχνίδια. Κάναμε δύο ήττες σε επτά ματς. Τρίτον η θέση του σέντερ φορ είναι ένα πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα. Δεν θα αλλάξουμε κάτι, θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο. Στο ποδόσφαιρο άλλες φορές χάνεις, άλλες κερδίζεις. Είπα σε κάποιους συνάδελφους σας πως η Γαλλία παίζει εξαιρετικά και η Ισπανία το ίδιο και όμως έχασαν, παίζει και ο αντίπαλος. Ας ελπίσουμε πως αύριο θα κερδίσουμε για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Για το πώς εξηγεί το αποτέλεσμα στην Κύπρο: «Αν με ρωτούσατε πριν το ματς και με βάση την προετοιμασία θα έλεγα πως δεν το περίμενα γιατί ήταν εξαιρετικές οι προπονήσεις των τελευταίων ημερών. Δεν περίμενα όσα συνέβησαν στη διάρκεια του αγώνα. Οι αντίπαλοι μας είχαν δώδεκα λεπτά με τρεις σπουδαίες ευκαιρίες και ένα γκολ. Ήταν δύσκολο να σκοράρουμε εκείνη τη μέρα. Μερικές φορές δεν είναι το σύστημα ή το χρώμα της φανέλας, αν έχεις ευκαιρία και σκοράρεις και το πετύχεις την κατάλληλη στιγμή τότε μπορείς να πάρεις τη νίκη».

Για το πως η Ελλάδα δεν έχει να χάσει κάτι σε σχέση με τις άλλες τρεις ομάδες και αν αυτό αλλάζει τη φιλοσοφία της: «Σαν προπονητής θέλω να δω ένα καλό παιχνίδι. Μου αρέσει που η Βόρεια Ιρλανδία πήρε ρίσκο κόντρα στο Κόσοβο παρά τη θέση στην οποία βρισκόταν, έβαλε παίκτες στην περιοχή, οπότε αυτό το ρίσκο θα είναι το ίδιο αύριο. Αν είναι αυτή η συμπεριφορά του αντιπάλου μας τότε θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι και με πολλά γκολ».

Για το τι σκέψεις έχει για τη Βόρεια Ιρλανδία: «Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια δυνατή ομάδα. Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό, ξέρουμε κατά 90% το σύστημα, την πίεση που θας μας βάλουν. Θα μείνω έκπληκτος αν αλλάξουν κάτι. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για “μάχη” ώστε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X