Πολλά για να κρατήσει και να διορθώσει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα εν Ελλάδι φιλικά του ΑΡΗ ολοκληρώθηκαν χθες κόντρα στη Λαμία και ο απολογισμός σίγουρα δεν είναι θετικός, ειδικά από το δείγμα κόντρα στους Φθιωτούς.

Η αναμέτρηση του Σαββάτου είχε σαφώς περισσότερη αξία από εκείνη κόντρα στην Ελμπασάνι, αποτελώντας το τελευταίο τεστ πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ένα ματς τελικών δοκιμών για τον Άκη Μάντζιο.

Ο Έλληνας τεχνικός σίγουρα δεν αισθάνεται ικανοποιημένος με όσα είδε και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου χρησιμοποίησε μία πιο ορθολογική ενδεκάδα αυτή τη φορά που θα μπορούσε κάλλιστα να ξεκινήσει κόντρα στον Περιστέρι. Κάτι που μόνο σίγουρο δεν είναι πλέον μετά την εικόνα που παρουσίασε.

Ο ΑΡΗΣ ήταν αρκετά νωθρός, στατικός και καθόλου δημιουργικός φτάνοντας στο 38′ για να καταγράψει την πρώτη του τελική στο παιχνίδι. Την ίδια στιγμή έκανε αρκετά λάθη και δεν ζόρισε πολύ τη Λαμία στο κομμάτι της πίεσης όταν αυτή είχε τη μπάλα στα πόδια. Στοιχείο που στο δεύτερο μέρος άλλαξε σημαντικά αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό.

Η τριάδα Βέλεθ-Μόντσου-Πάρντο δεν λειτούργησε στο κέντρο και ειδικά οι δύο τελευταίοι, όπως και ο Μοντόγια στα αριστερά της άμυνας μη μπορώντας να προσφέρει όσα ο Φεράρι επιθετικά από τη στιγμή που πέρασε στο ματς.

Ο άξονας ήταν ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα χθες για τους “κιτρινόμαυρους” και δεν αποκλείεται ο Μάντζιος να αναθεωρήσει τα πλάνα του από τη Δευτέρα (12/08) που ξεκινάει ουσιαστικά η προετοιμασία για την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο.

Προτεινόμενα Άρθρα