Πολλά δεν πήγαν καλά, αλλά έχει μια δεύτερη ευκαιρία

από Γιάννης Παντελίδης

Στο ποδόσφαιρο μετράει η ουσία. Δηλαδή το γκολ. Το βάζεις κέρδισες, δεν το βάζεις, δεν κερδίζεις. Βέβαια δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, αλλά σαν μια γενική έννοια εκεί πηγαίνει το… πράγμα.

Ο ΑΡΗΣ κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν έπιασε τα επιθυμητά στάνταρ απόδοσης. Υπήρξαν πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του που δεν πήγαν καλά. Καταρχάς στη μεσαία γραμμή. Ντουκουρέ και Νταμπό έχασαν κατά κράτος από τους Γκλέιζερ και Φαν Όβερεεμ, κυρίως λόγω Νταμπό, ο οποίος βρέθηκε σε κακό βράδυ. Σου δινόταν η αίσθηση ότι οι παίκτες των Ισραηλινών ήταν περισσότερη. Κι αυτή η υπεραριθμία «φαινόταν» εξαιτίας της κακής λειτουργίας των χαφ.

Αυτό είχε αντίκτυπο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Ιβιτς διέκρινε θέμα στον ΑΡΗ από τα δεξιά, «χτύπησε» πάνω στον Εμπακατά (από εκεί βγήκαν πολλές φάσεις), ενώ Φαμπιάνο και Μπράμπετς, που επίσης ήταν σε μέτριο βράδυ, ξαφνικά είχαν να αντιμετωπίσουν τέσσερις και πέντε παίκτες.

Από εκεί και πέρα, στη δημιουργία ο ΑΡΗΣ για ένα μεγάλο διάστημα πήρε κάτω από τη βάση. Μαντσίνι και Ματέο δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε, ο Ιτούρμπε κάτι πήγε να κάνει, ενώ ο Λουίς Πάλμα, ενώ έδωσε φρεσκάδα και… ανανέωση, δυστυχώς, σε δύο φάσεις, αντί να λειτουργήσει ομαδικά, προσπάθησε να τις τελειώσει.

Παρ’ όλ’ αυτά και μη παραβλέποντας την εξαιρετική εμφάνιση του Κουέστα, που ουσιαστικά κράτησε τον ΑΡΗ ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης, οι Κιτρινόμαυροι και πάλι θα μπορούσαν να πάρουν αποτέλεσμα. Και δεν είναι μόνο το άχαστο του Καμάτσο. Και ο τερματοφύλακας των ισραηλινών έκανε «δουλίτσα» με μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Κι έτσι, η ιστορία έγραψε 2-0.

Να μη ξεχάσουμε να τονίσουμε βέβαια ότι σε αντίθεση με τον ΑΡΗ, στην Μακάμπι… γεννούσαν και τα κοκόρια του Ίβιτς. Πρώτη φορά με σύστημα με τρεις στόπερ: του βγήκε. «Μου ήρθε φλασιά κι ενώ ήταν να βάλω τον Ζάχαβι για 15 λεπτά τον έβαλα για τρία» είπε στη συνέντευξη Τύπου. Του βγήκε. Ό,τι κι αν έκαναν οι ισραηλινοί… τους βγήκε.

Και τώρα τι γίνεται; Το 2-0 είναι ένα κακό σκορ, αλλά σίγουρα ανατρέπεται από τον «κανονικό» ΑΡΗ. Οι συνθήκες του δεύτερου αγώνα θα είναι τελείως διαφορετικές και το αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτό. Και πρώτος απ’ όλους ο Ίβιτς, ο οποίος σε μία off the record κουβέντα με τους Έλληνες απεσταλμένους δημοσιογράφους, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν θα είναι απλά. Και δεν ήταν απλά μία κουβέντα χαμηλών τόνων.

Ο Μπούργος, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές, έχουν μπροστά τους έξι μέρες για να τα βάλουν κάτω, να βρουν τι έφταιξε και δεν πήγαν πολλά πράγματα καλά και να τα διορθώσουν. Υπάρχει μπροστά μία δεύτερη ευκαιρία που θα είναι και η τελευταία…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X