Πουλτσίδης στο Novibet AllAboutARIS TV: “Ισόβια σημαίνει 25 έτη πραγματικής έκτισης της ποινής”

από AllAboutARIS

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Novibet AllAboutARIS TV.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε:

Για το τι σημαίνουν οι πολλαπλές ποινές που ακούστηκαν από το δικαστήριο:

“Όταν επιβάλλονται πολλές ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης, δηλαδή όχι ισόβια, τότε σε αυτή τη περίπτωση, εκτιτέα είναι τα 20 έτη. Δηλαδή ο κατηγορούμενος θα καθίσει εντός σωφρονιστικών ιδρυμάτων, 20 έτη. Με βάση το ποινικό μας σύστημα, η πραγματική έκτιση αυτή θα είναι το 3/5 της ποινής, δηλαδή τα 3/5 των 20 ετών. Στα 3/5 μπορείς να αποφυλακιστείς, αν υπάρχει έγκριση. Μπορεί βέβαια να εκτίσουν και τα 20 έτη.”

Για τους κατηγορουμένους με την ισόβια κάθειρξη, συν επιμέρους ποινές (απόπειρές δολοφονίας, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή, παράβαση περί συμπλοκής):

“Σε αυτή τη περίπτωση, τα ισόβια είναι δεδομένα. Όταν έχουμε επιπλέον πρόσκαιρες καθείρξεις, όπως στους 7, ο καταδικασθείς θα μείνει εντός σωφρονιστικών ιδρυμάτων για 25 χρόνια. 25 έτη πραγματικής έκτισης.”

Για το αν μπορεί να αλλάξει κάτι στο Εφετείο:

“Πιστεύω πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Μιλάμε για ισόβια, συν πρόσκαιρες καθείρξεις, που όσο και να πέσουν, δε θα βγάζουν κάτω από ένα συγκεκριμένο άθροισμα.”

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο “εγκληματικής οργάνωσης”:

“Η άποψη μας είναι ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση, με σαφή δράση και δομή εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό θα γίνει είτε με διαβίβαση των πρακτικών στον εισαγγελέα για να διερευνηθούν οι προϋποθέσεις του συγκεκριμένου αδικήματος., είτε θα γίνει ξεχωριστή μήνυση.”

Ενώ κλείνοντας, σημείωσε: “Το σημαντικό σε αυτή τη δίκη είναι ότι το μήνυμα το έδωσε η κοινωνία. Οι ένορκοι πρότειναν βαρύτερες ποινές απ’ ότι οι τακτικοί δικαστές’.

Προτεινόμενα Άρθρα