Προκριματικά Euro U21: Η Εθνική με Παναγίδη, κόντρα στα Νησιά Φερόε

από AllAboutARIS

Ο Μιχάλης Παναγίδης και η Εθνική U21, ρίχνονται εκ νεόυ στη μάχη των προκριματικών του EURO U21.

Οι συμμετοχές του Έλληνα μεσοεπιθετικού με την πρώτη ομάδα του ΑΡΗ, του έδωσαν το προσκλητήριο για την Εθνική.

Το γαλανόλευκο συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου, αντιμετωπίζει στις 16:00 τα Νησιά Φερόε, στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” της Τρίπολης.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε: «Θα τα δώσουμε όλα και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Θα σταθώ στο πρώτο παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε. Παρόλο που οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι μια αδύναμη ομάδα τα Φερόε είναι μια ομάδα πολύ δύσκολη στο να σκοράρεις απέναντι τους γιατί παίζει πολύ καλή άμυνα.

Εμείς έχουμε λίγες μέρες για να προετοιμαστούμε αλλά νομίζω το παιχνίδι που παίξαμε εδώ με την Κροατία δείχνοντας πραγματικά στοιχεία καλής ομάδας θέλουμε αυτά να τα κρατήσουμε για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι για να πάμε στο επόμενο.

Οι παίκτες μας είναι έτοιμοι και είναι σε καλή κατάσταση εκτός από ένα, δύο μικρά προβλήματα όπως αυτό του Βένινγκ που δεν ήρθε για να μας βοηθήσει ωστόσο υπάρχει το σύνολο για να μπορέσουμε κερδίσουμε τον πρώτο αγώνα με τα Νησιά Φερόε ώστε να ανέβουμε βαθμολογία για να πάμε με καλύτερη ψυχολογία στο επόμενο παιχνίδι κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως η Πορτογαλία».

Για την ατμόσφαιρα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»: «Νιώσαμε πολύ όμορφα την προηγούμενη φορά που παίξαμε εδώ με τον κόσμο να μας βοηθά. Οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται την στήριξη του κόσμου και μπορείται να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο έχοντας τον κόσμο μαζί σου. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει αυτά τα νέα παιδιά που είναι το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τον στόχο της Εθνικής Ελπίδων: «Ο πρώτος στόχος που έχουμε βάλει είναι να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Έχουμε δύο πολύ δυνατές ομάδες στον όμιλο μας, την Πορτογαλία και την Κροατία. Έχουμε παίξει και με τις δύο και δείξαμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Κροατία που μπορούσαμε να κερδίσουμε και από λεπτομέρειες ήρθε η ισοπαλία. Βάζουμε ψηλά τον πήχη, μπαίνει η πίεση στους ποδοσφαιριστές για να περάσει η νοοτροπία της πίστης στις δυνατότητες τους και στην ομάδα ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο αλλά το πιστεύουμε και προσπαθούμε να μεταφέρουμε αυτή την πίστη στους ποδοσφαιριστές μας».

Για το κατά πόσο η Πορτογαλία είναι ανίκητη ομάδα: «Όντως δεν είναι ανίκητη ομάδα η Πορτογαλία. Την αντιμετωπίσαμε εκτός έδρας και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου δείξαμε καλά στοιχεία, Βάλαμε ένα γκολ που ακυρώθηκε, πιέσαμε και δημιουργήσαμε κάποιες καλές στιγμές. Στο δεύτερο παιχνίδι που έρχεται πρέπει να βρούμε τον τρόπο, την τακτική και την στρατηγική για το πώς θα κερδίσουμε αυτή την καλή ομάδα και πιστεύω πως θα τον βρούμε τον τρόπο αρκεί να κερδίσουμε το πολύ σημαντικό για εμάς πρώτο παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε».

Για την αξία του Έλληνα ποδοσφαιριστή: «Όλο αυτό το διάστημα που είμαι στην Ομοσπονδία έχω παρακολουθήσει πολλούς ποδοσφαιριστές από πολύ μικρές ηλικίας και δη από την Κ15 ως την Κ19. Πραγματικά στην Ελλάδα υπάρχει πολύ ταλέντο και τα επόμενα χρόνια θα πολλά παιδιά από αυτά να διαπρέπουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αρκεί οι προπονητές τους να τους δείξουν εμπιστοσύνη. Καλοί οι ξένοι ποδοσφαιριστές όμως χρειάζεται να δείξουν εμπιστοσύνη και σε αυτά τα παιδιά που έχουν ταλέντο βάζοντας τους να παίζουν. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων είναι παιδιά που έχουμε στις κλήσεις μαζί μας και δεν αγωνίζονται όσο πρέπει στις ομάδες τους. Υπάρχουν παιδιά που δείχνουν το ταλέντο τους παίζοντας και έχοντας ρόλο όπως ο Χρήστος Τζόλης που είναι μαζί μας αυτή την φορά, ο Γιώργος Κούτσιας και τα παιδιά του Αστέρα Τρίπολης που επίσης αγωνίζονται αρκετά. Για να έχουμε καλύτερο Ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζονται περισσότερη Έλληνες ποδοσφαιριστές τους οποίους θα εμπιστευθούμε επί της ουσίας».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα