Προτεραιότητες και αποφάσεις…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Συνηθίζουμε να λέμε ότι μία διακοπή πρωταθλήματος προσφέρεται για δουλειά, διορθώσεις κλπ. … Για τον ΑΡΗ όμως ήταν κάτι παραπάνω. Ηταν αναγκαία, αλλά περισσότερο για άλλους λόγους.

Η διακοπή έδωσε στην ομάδα τον χρόνο που χρειάζονταν οι τραυματίες. Η διακοπή “έφερε” ηρεμία και έριξε αρκετά τους τόνους μετά την ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την εικόνα που τη “συνόδεψε”. Άσχετα με το περιστατικό της Παρασκευής στην προπόνηση…

Ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του τέσσερα παιχνίδια μέχρι την επόμενη διακοπή. Και το πιο δύσκολο είναι αυτό της Λαμίας. Ούτε με την ΑΕΚ, ούτε με τον Βόλο…

Σε ΟΑΚΑ, Πανθεσσαλικό ή ακόμα και με τον Παναιτωλικό στο “Βικελίδης”, ο ΑΡΗΣ θα παίξει αγώνες που του ταιριάζουν. Θα βρει αντιπάλους που θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο, άρα δίνουν και χώρους. Η Λαμία δεν θα το κάνει. Θα παίξει πίσω, θα φροντίσει πρώτα για τα μετόπισθεν και θα δημιουργήσει συνθήκες που δυσκολεύουν τον ΑΡΗ που όλοι βλέπαμε μέχρι την 5η αγωνιστική.

Ειδικά αύριο και για το επόμενο διάστημα, ίσως θα είναι καλύτερο να κρίνουμε την ομάδα περισσότερο με τους βαθμούς που συλλέγει και λιγότερο με την εικόνα της.

Δεν θα σημαίνει ότι ρίχνουμε τα στάνταρ ή τις απαιτήσεις μας. Έχει να κάνει περισσότερο με τον διαχωρισμό του “θέλω” και τί μπορεί η ομάδα σε αυτή τη φάση που βρίσκεται.

Εννοείται ότι με αυτό το ρόστερ ο ΑΡΗΣ θα πρέπει σε κάποια φάση να παίξει βάσει των δυνατοτήτων του. Μέχρι τώρα όμως διάφοροι παράγοντες έχουν παίξει τον ρόλο τους. Και μεταξύ μας τώρα, δεν είναι ότι παίζουμε σε κανά πρωτάθλημα που οι άλλοι παίζουν μπάλα και εμείς όχι. Η μόνη διαφορά του ΑΡΗ με τους άλλους “μεγάλους”, είναι ότι αυτοί έχουν ουσία και συγκυρίες.

Οσο ο ΑΡΗΣ ψάχνεται αγωνιστικά και έχει συγκεκριμένα εσωτερικά μηνύματα λειτουργίας -άλλα μικρά και άλλα μεγαλύτερα- το γιατρικό θα είναι οι νίκες.

Μέχρι η περσινή ομάδα να αποδώσει το ποδόσφαιρο που μνημόνευε όλη η Ελλάδα, κέρδιζε αλλά δεν σε… τρέλαινε με την απόδοσή της. Κέρδιζε όμως, το οποίο ήταν και το ζητούμενο μέχρι να περάσει κάποια πράγματα ο νέος -τότε- προπονητής. Το ίδιο λοιπόν πρέπει να κάνει και τώρα. Να βρει νίκες που θα δημιουργήσουν πιο ήρεμες συνθήκες. Αυτές που είναι ιδανικές για διορθώσεις, εντός και εκτός γηπέδου.

Εάν κάνει την αρχή αύριο, θα είναι το ιδανικό. Μία νίκη μπορεί να αλλάξει σημαντικά την πορεία της στα επόμενα ματς. Επειδή όμως μιλάμε για μία κομβική “έξοδο”, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα διογκώσει πολύ περισσότερο την πίεση σε όλους. Κρίνονται πολλά, λοιπόν, στη Λαμία.

Για το τέλος, άφησα το θέμα Μπεναλουάν-Σάσα. Οι δυό τους έλυσαν μεταξύ τους θέμα. Το έκαναν δημόσια. Άσχετα με αυτό όμως, η απόφαση της διοίκησης και του προπονητή ήταν σωστή, για να πάρουν όλοι το μήνυμα μέσα στην ομάδα. Απλά πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε αυτό το περιστατικό και οφείλουμε να το σημειώσουμε.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οπως σωστός θα είναι και ο όποιος χειρισμός μπορεί να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες…

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X