Πρωταθλήτρια Ευρώπης με επική ανατροπή επί της Βόλφσμπουργκ η Μπαρτσελόνα

από AllAboutARIS

Επικράτησε 3-2 της Βόλφσμπουργκ με επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της (η πρώτη της ευρωπαϊκή κούπα ήρθε το 2021) η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα!
Οι Καταλανές ήταν ανώτερες από τις αντιπάλους τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του μεγάλου τελικού που διεξήχθη στο «Philips Stadion » της Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, και παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Ευρώπης!
Έτσι, με «χρυσές» σκόρερ τις Γκουιγιάρο (x2) και Ρόλφε, η Μπαρτσελόνα κατάφερε αυτό που δεν πέτυχε στον περσινό τελικό κόντρα στη Λιόν, ενώ η Βόλφσμπουργκ έμεινε στα δύο συνεχόμενα τρόπαια που κατέκτησε τη διετία 2013-2014.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη Βόλφσμπουργκ, η οποία πήρε το προβάδισμα στο 3ο κιόλας λεπτό του τελικού, με την κορυφαία σκόρερ του φετινού Champions League, Παγιόρ, να κλέβει την μπάλα και να εκτελεί με όμορφο τελείωμα την Πανιός.
Μπαρτσελόνα-Βόλφσμπουργκ 3-2
Η Μπαρτσελόνα ανέβασε άμεσα ρυθμούς και έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 13’, όταν η Παρέδες δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση. Η κατοχή ήταν συντριπτική υπέρ των πρωταθλητών Ισπανίας, αλλά η Βόλφσμπουργκ ήταν εκείνη που σκόραρε ξανά στο 37’, με την Παγιόρ να μετατρέπεται σε δημιουργό, αφού από τη σέντρα της και την κεφαλιά της Πόππ διαμορφώθηκε το 2-0!
Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, δεν τα παράτησε και ανταμείφθηκε! Στο 48’ η Γκουιγιάρο μείωσε σε 2-1 και μόλις δύο λεπτά αργότερα, η ίδια, αυτή τη φορά με κεφαλιά, έφερε τον τελικό στα ίσα!
Μπαρτσελόνα-Βόλφσμπουργκ 3-2
Η Βόλφσμπουργκ ανέβασε ρυθμό και φάνηκε απειλητική για πρώτη φορά από όταν έκανε το 2-0, προσπαθώντας να… ξεμυτίσει, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Όμπερντορφ στο 65’, όμως η Μπαρτσελόνα παρέμενε ανώτερη, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή στο 70’, όταν μετά από αδράνεια στην άμυνα της γερμανικής ομάδας, η Ρόλφε εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, «γράφοντας» από κοντά το 3-2! Στα τελευταία λεπτά οι Γερμανίδες προσπάθησαν να βρουν αντίδραση, αλλά δεν τα κατάφερε και το 3-2 έμεινε μέχρι τέλους.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X