Πρόκριση στα πέναλτι για Λανς (vid)

από AllAboutARIS

Μπορεί να αγχώθηκε αλλά εν τέλει προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας η Λανς. Η ομάδα του Φρανκ Εζ, προηγήθηκε επί της Λοριάν όμως είδε τον Λε Φε να οδηγεί το ματς στα πέναλτι με γκολ στο 88′. Εκεί ωστόσο φάνηκε πιο ψύχραιμη και αφού επικράτησε 4-2 στην ψυχοφθόρο διαδικασία πήρε την πρόκριση και βλέπει στον ορίζοντα… νταμπλ!
Η Λανς ήταν εκείνη που μπήκε δυναμικά στο ματς προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τους παίκτες της Λοριάν. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο 21′ όταν μετά το σουτ του Τόμασον, ο Φουλζινί πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή επέμβαση του Βίτο Μανόνε και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1. Οι παίκτες του Χες συνέχισαν να έχουν την κατοχή όμως σε μια αντεπίθεση η Λοριάν ζήτησε πέναλτι στο 42′ το οποίο τελικά δεν υποδείχθηκε έπειτα από τη χρήση του VAR.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Μανόνε έδειξε την κλάση του πραγματοποιώντας μια τρομερή επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Ονάνα.
Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε με τη Λοριάν να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 51′ ο Λε Φε απείλησε την εστία του Λεκά με μακρινό σουτ, όμως ο πορτιέρε της Λανς απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 68′ ο Γιογκβά έχασε ακόμη μια σπουδαία στιγμή για τη Λοριάν, όταν μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια εξαπέλυσε το σουτ, όμως ο Λεκά απομάκρυνε ξανά.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Λανς θα είναι εκείνη που θα πάρει την πρόκριση η Λοριάν βρήκε τη λύση! Κερδισμένο φάουλ έξω από την περιοχή και ο Λε Φε με φανταστική εκτέλεσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 84′ oδηγώντας το ματς στα πέναλτι.
Εκεί ο σκόρερ της Λοριάν αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση και ο Κονέ στην τέταρτη με αποτέλεσμα η Λανς να πανηγυρίσει μια πρόκριση στα προημιτελικά όπου και θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τροπαίου Ναντ.






Τα ζευγάρια των «8» του Κυπέλλου Γαλλίας
Μαρσέιγ-Ανεσί
Λιόν-Γκρενόμπλ
Τουλούζ-Ροντέζ
Ναντ-Λανς

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X