Πρώην του ΠΑΟΚ και νυν της Ντιναμό Κιέβου κινδυνεύει με φυλακή για χειραγώγηση αγώνων!

από AllAboutARIS

Με ποινή φυλάκισης από 2 ως 6 χρόνια κινδυνεύει ένας πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που πλέον ανήκει στην Ντιναμό Κιέβου, την οποία θα βρει μπροστά του στο Conference League ο ΑΡΗΣ, αν αποκλείσει την Αραράτ. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Σίντκλεϊ, που μαζί με τον συμπατριώτη του Πεδρίνιο Αζεβέδο μπορεί να τιμωρηθούν με φυλάκιση για χειραγώγηση αγώνων.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Ουκρανίας, οι δύο παίκτες έχουν υποδειχθεί στη χώρα τους ως ύποπτοι σε μια υπόθεση που αφορά μια σειρά περιστατικών στημένων αγώνων στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο που ερευνάται από τις τοπικές αρχές. Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Πεδρίνιο βασίζονται στην περίοδο που ήταν παίκτης της Ατλέτικο Παραναένσε, η οποία, λόγω της έρευνας αυτής της υπόθεσης, έλυσε το συμβόλαιο του και εναντίον του Σίντκλεϊ, για την παρουσία του στην Κουιάμπα την περασμένη χρονιά ως δανεικός από την Ντιναμό.

Εκτός από τον Πεντρίνιο και τον Σίντκλεϊ, άλλοι πέντε ποδοσφαιριστές έχουν κατηγορηθεί. Αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 2 έως 6 χρόνια.

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά, όπως γράφει η Globo, δεν αποκλείεται το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Βραζιλίας να απαιτήσει την προληπτική απομάκρυνση των αθλητών από τους αγώνες. Μέχρι στιγμής, οι δικαστές έχουν δώσει στους εκπροσώπους υπεράσπισης των παικτών 10 ημέρες για να απαντήσουν στις κατηγορίες, να υποβάλουν στοιχεία και να καλέσουν μάρτυρες για να υπερασπιστούν κάθε κατηγορούμενο.

 

Προτεινόμενα Άρθρα