Πρώτο δείγμα θετικό… περιμένοντας την ενίσχυση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ έχασε στο πρώτο του φετινό φιλικό στην Ολλανδία, με το τελικό 2-1 από την Άλκμααρ να αδικεί το σύνολο του Άκη Μάντζιου.

Οι “κιτρινόμαυροι” παρουσίασαν μία αισιόδοξη εικόνα, δεδομένης της εποχής αλλά και του αντιπάλου, με όρεξη, πάθος ενέργεια και παραγωγικότητα στο επιθετικό κομμάτι, με καλές στιγμές τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος.

Ο ΑΡΗΣ ήταν αρκετά παραγωγικός και ξεκίνησε το ματς με το χαμένο πέναλτι του Σαβέριο στο 5′. Ο Μπούρμεστερ στο 21′ άνοιξε το σκορ, με τον Σαμόρα να απαντάει στο 29′ από την εκπληκτική ενέργεια του Μοντόγια.

Στο 68′ ο Πενέντρα με κεφαλιά από φάουλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και τον ΑΡΗ να χάνει τρεις καλές στιγμές με Παναγίδη, Πάβιτσιτς και Μοντόγια να να ισοφαρίσει.

Ο ΑΡΗΣ βάζει θετικό πρόσημο σε αυτό το πρώτο, περιμένοντας βέβαια και την ενίσχυσή του που είναι απαραίτητη σε αρκετές θέσεις.

Ο αγώνας

Ο ΑΡΗΣ είχε με το καλημέρα την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά ο Βέρλχουστ σταμάτησε την εκτέλεση πέναλτι του Σαβέριο.

Ακολούθησαν ακόμα δύο καλές στιγμές για τους “κιτρινόμαυρους” με τον Φετφατζίδη και τον Σαμόρα μέσα από την περιοχή. πριν η Άλκμααρ πάρει το προβάδισμα στο 21ο λεπτό με το πλασέ του Μπούρμεστερ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Μία εξέλιξη κόντρα στη ροή του αγώνα αφού ο ΑΡΗΣ πατούσε καλύτερα και στο 29′ επιβραβεύτηκε.

Ο Μοντόγια έκλεψε τη μπάλα και έφτασε μόνος του ως την περιοχή, βγάζοντας παράλληλα στο πίσω δοκάρι όπου ο Σαμόρα με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για το 1-1 του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος είχε χαμηλό τέμπο και λίγα πράγματα ως το 68′, όταν και ο Πενέτρα με κεφαλιά από φάουλ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Ολλανδούς.

Ο ΑΡΗΣ… ξύπνησε επιθετικά και παρά τις αρκετές αλλαγές κατάφερε να απειλήσει με τρεις καλές φάσεις  σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Ο Πάβιτσιτς με κεφαλιά στο 71′ και ο Παναγίδης με σουτ στο 73′ είδαν τον Ντιν να τους λέει “όχι”, με τον Μοντόγια στο 81′ να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Άλκμααρ.

Οι ενδεκάδες:

ΑΛΚΜΑΑΡ (Μάρτεν Μάρτενς): Βέρλχουστ, Κάσιους, Πενέτρα, Ντέκερ, Σούτερ, Μαποζέρ, Μπέλιτς, Μπούρμεστερ, Αντάι, Ποκού, Παρότ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φατόρε, Φεράρι, Βέλεθ, Μπράμπετς, Ζουλ, Μοντόγια, Μάνου Γκαρθία, Σαβέριο, Φετφατζίδης, Σαμόρα

Επίσης αγωνίστηκαν οι:

ΑΛΚΜΑΑΡ: Ντιν, Κόπμαϊνερς, Σαντίκμ Μαϊκούμα, Μπρέντερε, Ζεφουίκ, Μπόγκαρντ

ΑΡΗΣ: Ρόουζ, Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης, Μόρον, Μεμέτογλου, Πάβιτσιτς, Πάρντο

Προτεινόμενα Άρθρα