Πυροβόλησε τα πόδια του…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το όνομα του Άντρε Γκρέι βρέθηκε χθες στα χείλη χιλιάδων φίλων του ΑΡΗ, συνοδευόμενο από διάφορους χαρακτηρισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις απαράδεκτους.

Εννοείται ότι θα γίνει κριτική σε έναν παίκτη και ειδικά μετά τα χθεσινά. Οχι όμως να ισοπεδωθεί, τη στιγμή που την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει η απαίτηση να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό. Θα επιστρέψουμε όμως στον Γκρέι…

Το χθεσινό παιχνίδι στη Λιβαδειά είχε συγκεκριμένο βαθμό δυσκολίας πριν τη σέντρα του και αυτός αυξήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με την προσέγγιση του Άλαν Πάρντιου.

Το 3-5-2 δουλεύτηκε για μία εβδομάδα στη διακοπή, δοκιμάστηκε σε ένα φιλικό και σε μία προπόνηση πριν το χθεσινό παιχνίδι. Ούτε η διάταξη, ούτε η φιλοσοφία του Πάρντιου έχουν αφομοιωθεί από την ομάδα και ειδικά με τη σύνθεση που παρέταξε χθες.

Με δύο στοπερ εκτός, έναν φορ στο ρόστερ του και το 10άρι στον πάγκο, είναι ίσως και απαγορευτικό για να χρησιμοποιηθεί το 3-5-2 και ειδικά με την αμυντικογενή προσέγγιση που είχε η ομάδα χθες λόγω προσώπων. Σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι μπορεί να είχε λογική. Οχι όμως με τον Λεβαδειακό και όχι σε μία περίοδο που η ομάδα… καίγεται για βαθμούς.

Εκεί που κερδίζει πόντους ο Πάρντιου είναι στην παρεμβατικότητά του στο ημίχρονο. Δεν χάνει χρόνο και κάνει εύστοχες αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη.

O ΑΡΗΣ δίνει περισσότερο πλάτος στο γήπεδο, ανεβάζει εντάσεις και γενικά την ταχύτητά του, πατώντας πιο συχνά στην περιοχή. Σκοράρει πάλι με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, αδυνατεί όμως για ακόμη μία φορά να βρει γκολ σε ροή αγώνα.

Δεν έχει κάνει σωρεία φάσεων αλλά έχει τις κλασσικές ευκαιρίες του. Μία με τον Ματέο και άλλες δύο με τον Γκρέι, ο οποίος σημαδεύτηκε από τη μεγάλη χαμένη φάση του 87′. Υπάρχουν παιχνίδια που παρουσίασε στοιχεία κλάσης. Υπάρχει όμως αυτή η συχνότητα… που δεν έχει στο σκοράρισμα ή στιγμές που έχει σπαταλήσει όπως χθες. Είναι η στιγμή που αν κάτι γινόταν διαφορετικό, ο ΑΡΗΣ δεν θα ήταν απλά καλύτερος στο δεύτερο μέρος αλλά κυρίαρχος και με αντίδραση νικητή.

Το “μέσα” και το “εξω” κρίνουν τους πάντες στο τέλος της μέρας. Ο Γκρέι, ο Πάρντιου… Και στο τέλος της μέρας ο ΑΡΗΣ χάνει ακόμα δύο βαθμούς, έχοντας χάσει εδώ και καιρό το περιθώριο για βαθμολογικές απώλειες.

Θα έχει κι άλλες. Πρέπει όμως να τις περιορίσει ακόμα περισσότερο, μέσα από αποτελέσματα, περισσότερη ουσία και πιο ποδοσφαιρική εικόνα.

Το στοίχημα για το επόμενο διάστημα είναι πρώτα οι νίκες και παράλληλα να βγουν τα αποτελέσματα της δουλειάς που έγινε στη διακοπή. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να βελτιωθεί και η ευθύνη πέφτει ακόμη περισσότερο πάνω στον Πάρντιου, ο οποίος ίσως για πρώτη φορά χθες αισθάνθηκε μία παραπάνω πίεση. Την έβλεπες στο πρόσωπό του, μαζί με την απογοήτευση.

Μόνο αυτός ξέρει τι πρέπει να κάνει. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι θα πρέπει να καθιερώσει σταθερές, τόσο τακτικά όσο και σε πρόσωπα, ώστε να τις βελτιώσει και μέσα από αυτές ο ΑΡΗΣ να γίνει καλύτερος. Στη φάση που βρίσκεται η ομάδα και με τις ανάγκες που έχει, δεν έχει τον χρόνο για να προσαρμοστεί ή να δοκιμάσει πράγματα. Χρειάζεται στοχευμένη, όπως επίσης χρειάζεται άμεσα δύο μεταγραφές και με αυτή του φορ να… καίει.

Υ.Γ. Το θέμα Μαντσίνι έχει δύο πλευρές. Την αλήθεια και αυτή που θα επιλέξουν συγκεκριμένα ΜΜΕ (ΜΜΕ ΠΑΟΚ, Sdna.gr κλπ) για να στοχοποιήσουν τον ΑΡΗ. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Ξέρουμε τί γινεται… Και προχωράμε, σε μία υπόθεση που φαίνεται ποιά θα είναι η έκβαση της. Ακόμα όμως δεν είναι δεδομένη ή τελειωμένη. Το θέμα είναι να ικανοποιηθεί οικονομικά η ομάδα και φυσικά ο παίκτης από τον κάθε Ολυμπιακό…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X