Πόσο μεγάλη ζημιά κάνει αυτό το -6…

από Γιάννης Παντελίδης

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» από τη Λαμία και ουσιαστικά αυτό θα πρέπει να κρατήσει από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Δεν έθελξε με την απόδοσή του, υπήρξαν στιγμές που κυμάνθηκε στη μετριότητα, αλλά στο τέλος της ημέρας εκείνο που μετράει είναι ότι νίκησε. Άλλωστε για ρίξτε μια ματιά δεξιά κι αριστερά. Βλέπετε κανέναν να εντυπωσιάζει; Απλά η διαφορά είναι πως οι άλλοι στην κακή τους μέρα έχουν τον τρόπο να κερδίζουν. Ο ΑΡΗΣ όχι.

Η αγωνιστική-τακτική ανάλυση του αγώνα με την ομάδα της Φθιώτιδας δεν έχει να προσφέρει πολλά. Καλά, αλλά και κακά στοιχεία, τα οποία πρέπει να δουλευτούν και κυρίως να βρουν γιατί όλα όσα γίνονται στις προπονήσεις δεν… εμφανίζονται και σε συνθήκες αγώνα. Αλλού, ωστόσο, θα ήθελα να σταθώ σήμερα. Θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε πως όσο και να το προσπαθούν οι άνθρωποι της ομάδας, αυτή η ιστορία με τους -6 βαθμούς επηρεάζει. Και είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που φέρνουν αυτή την τόσο μεγάλη πίεση στην ομάδα.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν αγωνιστικά, μέσα στο γήπεδο έχει κερδίσει 11 βαθμούς. Ο κακός ΑΡΗΣ που γκρινιάζουν ορισμένοι, υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν δύο βαθμούς πίσω από τους… σούπερ ουάου ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τρεις από τον πρώτο Ολυμπιακό κι έναν βαθμό πάνω από την «μαγεία» του Παναθηναϊκού. Καταλαβαίνετε τώρα πόσο σημαντική είναι και πόσο κακό έχει κάνει όλη αυτή η ιστορία.

Δυστυχώς όλο αυτό, και παρά τα όσα είπε στην ομάδα πρόσφατα ο Θόδωρος Καρυπίδης, δε γίνεται να μην το βλέπουν οι παίκτες και να μην επηρεάζονται. Να βλέπεις δηλαδή ότι ενώ στην πραγματικότητα είσαι πίσω τρεις βαθμούς από την πρώτη θέση, με το έτσι θέλω σε έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να βγει από τα αποδυτήρια, αλλά ΠΡΕΠΕΙ.

Το ματς με τον Παναιτωλικό είναι «τελικός». Ή το κερδίζεις ή το κερδίζεις. Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή και μετά πας για δύο «εύκολα» ματς με ΑΕΚ και Βόλο. «Εύκολα» διότι πολύ απλά ξέρεις τι θα συναντήσεις, θα βρεις χώρους και θα αντιμετωπίσεις αντιπάλους που θα μπουν στο γήπεδο για να παίξουν μπάλα. Άλλωστε και στα δύο «δύσκολα» ματς που έδωσε φέτος ο ΑΡΗΣ, ανταποκρίθηκε.

ΥΓ: Ο Σούντγκρεν και την προηγούμενη φορά που γύρισε από την Εθνική Σουηδίας ήταν μέτριος. Αντίθετο παράδειγμα ο Μπράμπετς. Ο Γκάνεα συνεχίζει να βγάζει μια σταθερότητα, το δίδυμο Τζέγκο-Ματίγια έχει χημεία, αλλά δύσκολα θα το ξαναδούμε άμεσα και μπροστά εξακολουθεί να λείπει μία καλή και σωστή τελική πάσα.

ΥΓ1: Τελικά ο ΑΡΗΣ κέρδισε ή έχασε στη Λαμία; Άντε γιατί θα τρελαθούμε!!!

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X