Ρεάλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Ο Βαλβέρδε έδειξε τον δρόμο

από AllAboutARIS

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην εντυπωσίασε στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της La Liga απέναντι στη Βιγιαρεάλ, ωστόσο κέρδισε με 2-0 και επανήλθε στις νίκες έπειτα από την ισοπαλία με την Ατλέτικο. Βέβαια, ο Ντάνι Καρβαχάλ τραυματίστηκε σοβαρά λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, γεγονός που προκάλεσε έντονη ανησυχία στον Κάρλο Αντσελότι, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη νίκη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ από νωρίς με τον Φεντερίκο Βελβέρδε, ο οποίος εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, με τη μπάλα να αλλάζει ελάχιστα πορεία βρίσκοντας σε αντίπαλο με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα. Η απάντηση της Βιγιαρέάλ ήταν άμεση, ωστόσο η κεφαλιά του Πεπέ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πέρα από αυτή την φάση, η “βασίλισσα” δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, επομένως εκείνη είχε περισσότερο στην κατοχή της μπάλα αναζητώντας ανοικτούς διαδρόμους για να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ. Δυστυχώς όμως για εκείνη, η σφιχτή άμυνα των φιλοξενούμενων σε συνδυασμό με το γεγονός πως τα επιθετικά χαρτιά της δεν ήταν σε καλή μέρα, δεν της επέτρεψαν να απειλήσει ουσιαστικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν παρόμοιος. Τα “κίτρινα υποβρύχια” χτύπησαν το καμπανάκι στο 55′ με την καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάενα, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν περαιτέρω ρήγματα στην άμυνα των “μερένχες”. Μέχρι το 70′ τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά, δίχως να προκύπτουν αξιόλογες φάσεις για τις δύο πλευρές, αλλά το γκολ του Βινίσιους τέσσερα λεπτά μετά ήρθε να ταράξει τα νερά.

Ο Βραζιλιάνος έκανε ένα άπιαστο σουτ, το οποίο κατέληξε στο δεξί παραθυράκι της εστίας της Βιγιαρεάλ, δίνοντας μαξιλαράκι ασφαλείας στη “βασίλισσα”. Μετά από αυτό το γκολ επί της ουσίας η νίκη είχε επιτευχθεί, αφού η Βιγιαρεάλ δεν είχε την ενέργεια για να κάνει μία τέτοια ανατροπή. Μελανό σημείο της αναμέτρησης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Ντάνι Καρβαχάλ στο τέλος της αναμέτρησης, ο οποίος αποχώρησε με φορείο έπειτα από μία κόντρα με τον Πίνο.

Στα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια, η Εσπανιόλ κέρδισε την Μαγιόρκα με 2-1 χάρις το καθοριστικό τέρμα του Τζόφρε, η Θέλτα επικράτησε με 1-0 της Λας Πάλμας αγωνιζόμενη με 9 παίκτες από 56ο λεπτό της αναμέτρησης (αποβλήθηκαν οι Μοριμπά και Ιάγο Άσπας), η Ράγιο Βαγιεκάνο πέρασε με 1-2 από την έδρα της Βαγιαδολίδ χάρις το γκολ του ντε Φρούτος στο 80′, ενώ η αναμέτρηση μεταξύ των Χετάφε και Οσασούνα έληξαν ισόπαλες.

Προτεινόμενα Άρθρα