Ρουμενίγκε για Τσάμπι Αλόνσο: «Είναι πολύ πειθαρχημένος και αφοσιωμένος, απίθανο να μην πετύχει»

από AllAboutARIS

Με τα καλύτερα λόγια τοποθετήθηκε ο πάλαι ποτέ πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου και παλιά δόξα του συλλόγου, Kαρλ Χάινζ Ρουμενίγκε, για τον Τσάμπι Αλόνσο νυν προπονητή της προσεχούς αντιπάλου των Βαυαρών, Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις δηλώσεις του θεωρεί τον Ισπανό τεχνικό ιδιαίτερα ταλαντούχο, αφοσιωμένο και πειθαρχημένο και βρίσκει απίθανο να μην πετύχει στην προπονητική του καριέρα. Ταυτόχρονα τόνισε πως επί παρουσίας Νίκο Κόβατς, είχε επιχειρήσει να προσλάβει τον 41χρονο ως βοηθό προπονητή.

Υπενθυμίζεται πως Τσάμπι Αλόνσο είχε φορέσει με τεράστια επιτυχία ως ποδοσφαιριστής τις φανέλες των Ρεάλ Μαδρίτης Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ρουμενίγκε για τον παλαίμαχο κεντρικό μέσο:
«Είχαμε προσπαθήσει να τον υπογράψουμε όταν στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Νίκο Κόβατς, ως βοηθό προπονητή. Όπου και αν αγωνίστηκε είχε τεράστια επιτυχία, Μπάγερν, Ρεάλ, Λίβερπουλ, εθνική Ισπανίας. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, αφοσιωμένος και πειθαρχημένος είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει. Νομίζω πως η απόφαση του να ξεκινήσει την καριέρα του βήμα-βήμα και όχι κατευθείαν από ένα μεγάλο πάγκο όπως παράδειγμα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η ιδανική».

Προτεινόμενα Άρθρα