Σάουθγκεϊτ: «Οι παίκτες της Αγγλίας δεν είναι αρκετά fit για να πιέσουν αποτελεσματικά»

από AllAboutARIS

Η διάθεση στο στρατόπεδο της Εθνικής Αγγλίας ήταν βαριά μετά το 1-1 της Πέμπτης εναντίον της Δανίας. Δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα, μα περισσότερο η συλλογική απόδοση, η οποία ορίστηκε από λάθη στην μπάλα και απουσία επιθετικότητας χωρίς αυτήν. Το πρέσινγκ δεν λειτούργησε, η απουσία σπριντ υψηλής έντασης ήταν έκδηλη και ήταν ανησυχητικό το πώς η Δανία μπορούσε να βρει χώρους.

Ο προπονητής των «Τριών Λιονταριών» Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν έκρυψε τους φόβους του για την καταλληλότητα μιας ομάδας βασικών παικτών, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει πολλά πλήρη παιχνίδια τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες. Ανάμεσά τους και ο αρχηγός Χάρι Κέιν. Τραυματίστηκε προς το τέλος τη σεζόν του με την Μπάγερν Μονάχου και έχει αγωνιστεί ολόκληρο 90λεπτο μόνο μία φορά από τις 4 Μαΐου – στη νίκη 1-0 της Αγγλίας επί της Σερβίας. Ο Κέιν δεν πίεσε ούτε έτρεξε πίσω απέναντι στη Δανία και ο Σάουθγκεϊτ τον αντικατέστησε στο 70ο λεπτό με τον Όλι Γουότκινς.

Οι Μπουκάγιο Σάκα και Φιλ Φόντεν επίσης έγιναν αλλαγή, με τον Σάκα να χάνει θυμίζουμε τον τελευταίο αγώνα της Premier League της Άρσεναλ λόγω τραυματισμού και να αγωνίζεται μόνο 25 λεπτά στους αγώνες προετοιμασίας της Αγγλίας. «Δεν πιέζουμε αρκετά καλά, με αρκετή ένταση», είπε ο Σάουθγκεϊτ. «Έχουμε περιορισμούς στο πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό με τη φυσική κατάσταση. Δεν μπορούμε να πιέσουμε τόσο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο όσο θα μπορούσαμε να κάναμε στα προκριματικά, για παράδειγμα. Και δεν κρατάμε αρκετά καλά την μπάλα. Πρέπει να κρατάμε την μπάλα καλύτερα και να χτίζουμε με περισσότερο έλεγχο».

Ο Ντέκλαν Ράις ρωτήθηκε για τη γνώμη του σχετικά με τα σχόλια του Σάουθγκεϊτ για τη φυσική κατάσταση αρκετών παικτών της ομάδας και τόνισε: «Είναι δύσκολο να το πω, πραγματικά», είπε η Ράις. «Ξέρεις μόνο τον εαυτό σου. Τα παιδιά δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν αν είναι κουρασμένα ή όχι. Ως κάποιος που παρακολουθεί ένα παιχνίδι, μπορείτε να καταλάβετε εάν ένας παίκτης είναι κουρασμένος ή όχι. Ένας παίκτης δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχτεί αυτό».

Προτεινόμενα Άρθρα